Problemele sistemului circulator apar atunci cand exista un flux sangvin limitat la nivelul picioarelor, mainilor, inimii si in restul corpului. Vasele de sange se blocheaza pe masura ce depozitele de grasime numite placi se acumuleaza si se intaresc, blocand venele si arterele. Astfel se intrerupe fluxul sangvin normal, rezultand circulatia deficitara.
O circulatie deficitara a sangelui poate provoca o serie de afectiuni, intre care hipertensiunea arteriala, accidentul vascular, venele varicoase, boala arteriala periferica, boli de inima si de rinichi, anevrisme, arteroscleroza, boala Raynaud si flebita.
Copiii pot suferi si ei din cauza circulatiei deficitare a sangelui. Intrucat inima este organul principal al sistemului circulator, responsabil pentru buna functionare a tuturor sistemelor din organism, copiii nascuti cu defecte cardiace congenitale sunt predispusi la probleme circulatorii.
Indiferent daca se efectueaza sau nu interventii chirurgicale temporare sau corective pentru aceasta conditie, orice anomalie in fluxul sangvin normal poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltarii fizice si psihice a copilului, precizeaza nativeremedies.com.
In timpul sarcinii, cu precadere in trimestrele al doilea si al treilea, circulatia deficitara a sangelui afecteaza picioarele femeilor, provocand crampe. Acest lucru se datoreaza surplusului de kilograme si suprasolicitarii membrelor inferioare.
Intinzandu-ti picioarele inainte de culcare sau inainte de o perioada lunga in care stai intr-o singura pozitie (cum ar fi in avion sau in masina) poti ameliora crampele. Exercitiile regulate, inclusiv mersul pe jos, sprijina buna functionare a sistemului circulator.
Cauze pentru o circulatie deficitara a sangelui
Problemele sistemului circulator sunt cauzate de anumite conditii medicale, stil de viata si anumite obiceiuri: fumatul, consumul de alcool si cafea, alimentatia nesanatoasa, sedentarismul.
Conditiile medicale includ: perioada de sarcina, diabetul, obezitatea, anemia, astmul, bronsita, pneumonia, afectiunile cardiace, hipertensiunea arteriala, nivelul ridicat de colesterol, boala tiroida, arteroscleroza, tromboflebita, emfizemul pulmonar, alergiile alimentare, etc.
Simptomele circulatiei deficitare
Este posibil sa te confrunti cu probleme ale sistemului circulator daca prezenti urmatoarele simptome:
– Amorteala la nivelul mainilor si picioarelor;
– Maini, picioare si urechi reci;
– Nivel scazut de energie, oboseala;
– Caderea parului, aparitia matretii;
– Ameteli, dureri de cap;
– Umflaturi la nivelul mainilor si picioarelor, vene varicoase;
– Piele uscata, paloarea pielii;
– Crampe musculare;
– Senzatia se mancarime a pielii;
– Dificultati de respiratie.
Efectele circulatiei sanguine deficitare
Circulatia proasta afecteaza intregul organism, incluzand:
Efectele asupra creierului – oboseala, ameteli, pierderi de memorie, dureri de cap frecvente.
Efectele asupra inimii- incapacitatea de a efectua activitati aerobice simple, hipertensiunea arteriala, nivelul ridicat de colesterol, dureri in piept. Atacul de cord si accidentul vascular cerebral sunt riscuri majore daca afectiunile circulatorii raman netratate.
Efectele asupra ficatului – lipsa apetitului, scaderea in greutate, modificari ale nuantei pielii.
Efectele asupra rinichilor – umflarea mainilor, a picioarelor si a gleznelor.
Efectele asupra membrelor – crampe, senzatia de amorteala, varicele.
Tratamentul problemelor circulatorii
Problemele sistemului circulator pot fi tratate cu medicamente conventionale, prin schimbarea stilului de viata, precum si prin terapii naturale si alternative. Obiectivul principal este de a preveni aceste afectiuni, de a calma umflaturile si durerea si de a grabi vindecarea. Cazurile usoare necesita, de obicei, un program de exercitii aerobice, o alimentatie sanatoasa si o doza mica de aspirina.
Diagnosticul in astfel de situatii se bazeaza pe istoricul medical al pacientului, istoricul familei si stilul de viata. Medicul trebuie sa determine cauza disfunctionalitatilor circulatorii inainte de a prescrie tratamentul. Acesta presupune modificari in alimentatie (dieta bogata in fibre si saraca in grasimi), exercitiu fizic regulat, pierderea in greutate si renuntarea la fumat. De asemenea, se pot administra medicamente pentru a calma durerile si umflaturile.
Tratamentul conventional presupune analgezice si creme calmante, proceduri chirurgicale ca angioplastia si revascularizarea, hidroterapia si aportul de vitamine: B6, B12, C, E si magneziu. In plus, trebuie sa-ti revizuiesti dieta, eliminand alimentele rafinate (cofeina, alcoolul si zaharul) si consumand mai multe lichide.
Remedii naturale pentru circulatia deficitara a sangelui
Tratamentul natural pentru o circulatie deficitara a sangelui include remedii homeopate si pe baza de plante care abordeaza starea generala de sanatate. Sunt recomandate hidroterapia, acupunctura, reflexoterapia, aromoterapia si masajul.
Exista o serie de plante foarte eficiente in tratarea cauzelor care stau la baza circulatiei deficitare, fara a avea efecte secundare. Acestea iti incalzesc corpul si in acest fel vasele sangvine se dilata, crescand cantitatea de sange disponibila pentru organismul tau, mentioneaza home-remedies-for-you.com.
Unul dintre cele mai bune remedii este piperul cayenne, care poate fi consumat sub forma de capsule sau amestecat cu apa calduta. De asemenea, ginko biloba ajuta la imbunatatirea memoriei si intareste vasele de sange. Ceapa si usturoiul sunt si ele benefice.
Alte recomandari pentru a-ti imbunatati circulatia sanguina:
Fa regulat exercitii fizice timp de 30 de minute pe zi. Poti sa mergi pe jos sau pe bicicleta, sa inoti sau sa faci alte activitati aerobice.
Adopta un regim alimentar sanatos si echilibrat, bogat in fibre si sarac in grasimi; astfel mentii sub control nivelul de colesterol. Consuma mai multe legume si fructe, in special portocale, care furnizeaza o cantitate mare de bioflavonoide; acestea stimuleaza fluxul sangvin si consolideaza capilarele. Pepenele verde este o sursa naturala de licopen, care previne depunerile placii.
Include in dieta ta suplimente alimentare care sa contina ginko biloba, ulei de peste, Omega-3 si usturoi.
Renunta la fumat, deoarece acesta creste nivelul de colesterol si intareste vasele de sange.
Fa bai calde pentru a creste fluxul sangvin. Adauga in apa cateva picaturi de ulei esential – grapefruit, ghimbir, levantica, rozmarin, eucalipt -, pentru a te relaxa si a-ti incalzi corpul.
Redu stresul prin meditatie, yoga, ceaiuri din plante si prin exercitii de respiratie. Nivelul ridicat de cortizol creste inflamatia in organism, ducand la diverse probleme de sanatate.
Mentine coloana vertebrala dreapta pentru a preveni tensiunea asupra spatelui; astfel pastrezi circulatia optima in maini si picioare.
Tu ai o circulatie deficitara a sangelui? La ce tratamente apelezi ca sa ameliorezi aceasta afectiune? Spune-ne parerea ta printr-un comentariu la acest articol.
ami amorteste mâinile si picioarele de 1an ma ďoare tare tălpile mai mult călcâie de la piciorul stâng nu ami simt de l ok calcaiu an rest ma ďoare picioarele dimineata când fac primi pasi pana mai dau drumu la mers si am de mult timp probleme cu circulatia sangelui ce tratament de poate lua
Buna seara cam de o luna si cv am inceput sa am amorteli in zona burtii si la picioare in partea de sus,oboseala cand e vorba de lumina cum ar fi la calculator sau becu aprins in casa….parca vad mai incetosat si negru ca si cum cand tin ochii fix intr-o anumita zona ca si cum la vedere pe margini am asa ca si cand s-ar misca,,,ca si cum as avea iluzii….,am fost la doctor am luat tratament calciu lactic…..,magneziu si pentru circulatie…….l-am si terminat apoi am mai fost inca odata si mi-a dat tablete cu multivitamine…..deja am terminat 2 pachetele dinacelea mai mici si tot asa ma simt….si noaptea de obicei…imi ingheata mainile si picioarele in rest pe timp de zi…le am calde de obicei….,acuma simt cv dureri in piept…dar sunt si racit de 1 saptamana si tusesc sec….am senzatie ca is ragusit….cateodata am simtpome de arsuri in gat…ca si cum as avea acid gastric in gat…mi se infunda urechile….ma simt mai slabit si obosesc repede si parca respir mai greu adica cand inspir….ma si doare in piept dar parca nici nu i-au aer destul….si am zbaterii ale muschilor….mai am asa o teama gen,,daca se intampla aia” bataile inimii sunt parca mai rapide, imi mai transpira si palmele….si cam de o luna am aceste am 15 ani…si am si scolioza dubla adica in partea dreapta omoplatul este mai bombat…oare este si din cauza aceasta dar pana acum nu am mai avut probleme de genul va rog ajutati-ma
Pingback: Ghidul De Sanatate Restabileste frumusetea si sanatatea picioarelor tale - Ghidul De Sanatate
Fata mea are 16 ani , de 4 ani in urma in fiecare vara lesina (pina acum sintem la sfirsitul luni iulie nimic inca ) dar a avut niste crize la perioade de 2,3 zile care era aproape sa se intimple ,pielea se face alba are ameteli devine pala la fata si respiratia se ingeuneaza . In momentul ala trebuie sa ii ridic picioarele in sus ea raminind intinsa jos ,dupa care e foarte obosita .puteti sa imi spuneti care ar fii problema ??Va multumesc.
Circulația sângelui proasta ..
Buna ziua, am niste stări de ameteala temporara, in general seara ma trezesc cu palmele amortite, prezint si dureri de cap insa nu acute, suportabile. Oare care poate fi problema?
Probleme cu tiroida
Buna ziua. Am in talpi si palme furnicaturi zici ca merg pe rogojina, cateodata mi se umfla dimineata si seara zici ca am curent in mine, asa simt corpul. Am palpitatii 90, dureri de ceafa si durere in stanga la coaste. Iau jumatate de pastila egiloc si am mers la multi medici dar nu stiu ce am. Lasa-ti un raspuns si un medic unde sa merg.
Raspuns Şi Sfat =Anonymous ai farmece participa la sf.litughie duminica Şi vob.cu un preot ptr.dezlegari ………