Fizioterapia este stiinta ce studiaza mecanismele de actiune ale factorilor fizici, cum sunt masajul, exercitiul fizic, impachetarile, apa, lumina, caldura, electricitatea, si utilizarea acestora cu scop de tratare, recuperare si profilaxie in tratarea afectiunilor organismului uman, conform Wikipedia.
Ramurile terapiei
Balneo-FizioKinetoterapia, ca disciplina terapeutica complexa, cuprinde traditional mai multe ramuri:
– hidroterapia
– electroterapia
– kinetoterapia
– climatoterapia
– termoterapia
– fototerapia
– laserterapia
– masajul terapeutic
– balneoterapia
Ce boli trateaza fizioterapia
Fizioterapia este indicata in recuperarea:
– ortopedica (entorse, luxatii, contuzii, sindrom algoneurodistrofic post-fracturi, accelerarea calusarii, intinderi musculare);
– oncologica (dureri in carcinoame);
– reumatologica – degenerativa (artroza, artrita, spondilita anchilopoetica);
– neurologica (lombosciatica, neuromialgie, nevrite, discopatii la diferite nivele ale coloanei vertebrale, sindroame algoneurodistrofice);
– in manifestari abarticulare (stiloidite, epicondilite, periartrite scapulohumerale);
– dermatologica (nevralgii postherpetice, dureri reminiscente dupa Zona Zoster
in afectiunile aparatului respirator – laringite, bronsite, sechele pleurezii netuberculoase);
– in afectiunile aparatului urogenital (prostatite, hipertrofii de prostata cu tenesme vezicale, pielocistit);
– in afectiunile ginecologice (metroanexite si parametritele cronice nespecifice cu hipomenoree si amenoree);
– in afectiunile otorinolaringologice (sinuzitele frontale, frontoetmoidale si maxilare acute si cronice, rinite cronice, faringite, laringite).
Sedintele de fizioterapie efectuate de un profesionist te ajuta sa ajungi in punctul in care sa te bucuri de viata din nou.
Cum sa combati afectiunile reumatismale
Bolile reumatice (reumatismul) sunt afectiuni dureroase, cauzate de inflamatie, tumefiere si durere in articulatii sau muschi. Exista mai mult de 100 de boli reumatice, cum ar fi nevralgii, spondiloze, umar dureros, artroze, artrite, guta, halux valgus, pinten calcanean.
Exista tratamente pentru bolile reumatice care includ medicamente pentru a ameliora simptomele si a controla evolutia bolii. Insa acest plan medical mai poate include fizioterapia. Cea mai indicata metoda non-invaziva din aceasta categorie este laserterapia. Ea favorizeaza procesele naturale de vindecare ale organismului si diminueaza inflamatiile.
„Managementul durerii prin terapia LASER furnizeaza un maxim de eficienta fara risc de lezare tisulara. Pacientii simt doar o usoara incalzire a zonei tratate. Iar perioada de tratament este mult mai scurta, cu rezultate pozitive rapide comparativ cu alte proceduri pentru combaterea durerii.”, spun specialistii in fizioterapie de la Therapy 4 You Center.
Suferi de afectiuni reumatismale sau te confrunti cu alte probleme care pot fi tratate prin fizioterapie? Fa-ti o programare la un cabinet specializat si bucura-te de starea de bine pe care o sa o simti dupa efectuarea sedintelor necesare!