Ce-ai spune daca ti-ai savura ceaiul, laptele sau cafeaua alaturi de un fursec cu forma unui pliculet de ceai?
Pentru ca suntem niste pofticioase, ti-am pregatit o reteta de biscuiti apetisanta si delicioasa, pe care am vazut-o zilele trecute la Trattoria da Martina. Poti folosi reteta ca sa iti uimesti prietenii cand vin in vizita sau orice membru al familiei.
Ingrediente
250 g de faina
100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou mediu
1 varf de cutit de sare
Coaja rasa de la o lamaie
Un fir de ata
Eticheta de la ceai
Ciocolata neagra topita
Mod de preparare
- Amesteca intr-un castron, cu varful degetelor, untul cu faina pana se omogenizeaza.
- Adauga zaharul pudra si amesteca bine.
- Fa o gaura in coca, pune galbenusul de ou, coaja de lamaie si presara un praf de sare.
- Ai grija sa framanti tot timpul pentru ca mixul sa iasa fara cocoloase.
- Lasa aluatul sub forma de minge, acopera-l cu o folie alimentara si pastreaza-l la frigider minimum 30 de minute.
- Scoate coca si intinde-o intr-un strat de aproximativ 4 mm.
- Ia un pliculet de ceai din dulap, pune-l pe un carton si traseaza-i marginile. Foloseste sablonul pe aluat pentru a taia forma de biscuiti. Cand sunt gata, ia o scobitoare si fa la biscuiti cate o gaura in partea de sus.
- Pune acesti biscuiti pe o tava, tapetata cu foaie de copt, si lasa-le la frigider inca 20-30 de minute.
- Coace-le la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.
- Dupa ce s-au racit, inmoaie-i pana la jumatate in ciocolata topita. Scoate-i pe o hartie de copt si lasa-i sa se odihneasca pana cand se intareste ciocolata. Apoi ii poti servi celor dragi. Pofta buna, dragelor!