De curand am gasit site-ul www.recommand.ro, pe care iti propun sa-l consulti ori de cate ori iti doresti sa faci cele mai bune alegeri. Cu ajutorul acestor recomandari si sfaturi vei descoperi produsele cele mai benefice pentru sanatatea ta, vei sti de unde sa cumperi alimente si obiecte de calitate si vei fi mereu la curent cu evenimentele care au loc in tara.
Fiind interesata de retete gustoase, dar mai ales sanatoase, am deschis sectiunea culinara a site-ului si am cautat un preparat care sa-mi satisfaca papilele. Dulciurile sunt preferatele mele, asa ca m-am oprit la bomboanele Raffaello raw. M-a inspirat sa creez un desert propriu, o ciocolata de casa raw, fara conservanti si cantitati uriase de zahar.
Ingrediente pentru ciocolata de casa raw
Reteta nu este una standard, o poti modifica dupa gusturile tale, necesita putin timp de pregatire si nu iti pune in pericol silueta. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara o ciocolata de casa raw:
– 300 g de caju, alune de padure sau migdale crude. Acestea trebuie puse la inmuiat in apa rece pentru cateva ore.
– 200 g de fructe uscate: smochine, curmale, merisoare, prune. Daca nu vrei o textura prea crocanta, renunta la smochine, care sunt pline de samburi foarte mici. Si aici alegerea iti apartine; poti adauga orice fructe doresti atat timp cat le hidratezi in prealabil.
– una sau doua linguri cu ulei de cocos. Unul dintre cele mai bune uleiuri vegetale pentru sanatate, uleiul de cocos stimuleaza metabolismul si are proprietati antibacteriene.
– o jumatate de banana coapta sau o jumatate de avocado copt;
– doua linguri de pudra de roscove;
– o lingura cu miere (optional) .
Cum sa prepari ciocolata de casa raw
Dupa ce se hidrateaza, nucile si fructele se scurg de apa si se mixeaza in blender pana se formeaza o pasta. Rastoarna totul intr-un bol, adauga jumatatea de avocado sau banana pisata, uleiul de cocos, pudra de roscove si un praf de sare. Omogenizeaza amestecul si adauga miere daca iti doresti o gustare mai dulce. In functie de preferinte, poti adauga diferite arome: vanilie, scortisoara, chilli, menta, coaja de portocala. Nu ezita sa-i adaugi o crema fina, din avocado copt si pudra de roscove.
Ciocolata de casa raw se tine la frigider, pastrandu-si calitatile chiar si peste o saptamana. Ti-o recomand inainte sa mergi la sala, pentru un plus de energie, sau oricand ai pofta de ceva dulce.
O reteta de nota 10 😀
O bunatate!
Lucrul facut in casa este cel mai bun 😉