Vedeta a facut zilele trecute clatite si a fost atat de incantata de rezultat, incat le-a descris la final printr-o simpla expresie: "un deliciu!".
La scurt timp dupa ce a mancat delicioasele preparate, vedeta le-a dezvaluit fanilor si cititorilor ei reteta din spatele acestui desert simplu. „Tocmai ce am facut (si am si mancat deja) clatite banatene. Hai sa va zic reteta, caci merita!”, a marturisit mandra de desertul ei Dana Rogoz pe blogul oficial.
Ingrediente
6 – 8 clatite gata pregatite, preferabil sa fie cat mai subtiri
250 de grame de branza de vaci
5 oua
200 grame de smantana dulce
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
Stafide
Unt pentru uns vasul pentru cuptor
Mod de preparare
- Pregateste mai intai compozitia cu care se vor umple clatitele. Amesteca branza de vaci cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafide si un plic de zahar vanilat.
- Separa ouale. Amesteca galbenusurile cu mixerul impreuna cu smantana dulce, cu al doilea plic de zahar vanilat si 80 de grame de zahar.
- Bate albusurile spuma tare, adauga deasupra restul de zahar (120 grame) si amesteca pana la dizolvarea completa a acestuia. „Se va obtine o compozitie ca pentru bezea”, ne explica Dana Rogoz.
- Umple clatitele cu amestecul de branza si stafide si impatureste-le ca pe sarmale. Asaza apoi in vasul uns cu unt (poate sa fie un vas mare in care sa incapa toate clatitele, sau mai multe mici, cum a ales Dana) si pregatit pentru cuptor. Deasupra clatitelor pune putin unt.
- Toarna crema de vanilie, obtinuta din amestecul galbenusurilor cu smantana dulce.
- Introdu vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-l aproximativ 10 minute, pana cand vezi cum acea crema de vanilie incepe sa se inchege putin pe margini.
- Scoate desertul pe masa si toarna deasupra crema de bezea, facuta din albusuri.
- Lasa clatitele astfel acoperite inca 10 minute la cuptor si apoi pot fi servite.