Actrita le-a dezvaluit fanilor ei o reteta simpla pentru prepararea unor „fundite din bere”, care sunt de fapt clatite.
Vedeta peliculei „Minte-ma frumos” a incercat o reteta de clatite pe baza de bere. „Fundite din bere. Eu asa le-am numit, pentru ca suna mai fancy, dar de fapt sunt clatite din bere”, a marturisit Diana Dumitrescu pe blogul ei.
Pentru clatite
Ingrediente
2 oua
8 linguri de faina
Sare
Piper
Bere
Mod de preparare
- Amesteca doua oua cu 8 linguri de faina (la un ou se pun 4 linguri de faina).
- Adauga sare si piper, apoi incet, incet berea.
- „Le puteti face cat de groase sau subtiri vreti, eu le-am facut mai subtiri ca sa le pot rula mai usor”, ne sfatuieste vedeta.
Pentru umplutura
Ingrediente
1 Ceapa
Carne
Apa
Sare
Piper
Verdeturi uscate
Mod de preparare
- Toaca marunt o ceapa, caleste-o putin, apoi adauga carnea.
- Inabusa carnea cu putina apa si condimenteaza cu sare, piper. „Eu folosesc si Herbes Provençale (un amestec de verdeturi uscate), dar puteti folosi ce vreti dupa gust”, ne recomanda Diana Dumitrescu.
- Dupa ce scade, prajeste carnea in putinul ulei ramas si este gata. „Nu stiu sa va zic o cantitate exacta de carne, eu am pus o caserola de 800 gr si am umplut fix noua clatite. Mama zice ca e mult, dar mie asa mi-au iesit”, a explicat actrita.
- La final umple clatitele cu carne, putin cascaval ras si ruleaza-le. Leaga capetele cu ata.
- Pune in tava, presara putin cascaval si da clatitele la cuptor pentru 15 minute.