Nutritionistii propun un consum regulat de peste pe saptamana, indiferent de varsta, pentru a combate o gama larga de afectiuni, de la cele intalnite in cazul copiilor, pana la astm sau chiar cancer de prostata.
Stim deja ca pestele este o sursa bogata de grasimi sanatoase, cum ar fi acizi grasi Omega 3. „Acizii grasi esentiali sunt implicati practic in toate functiile organismului: procesul inflamator, procesul de vindecare si refacere, sistemul imunitar, circuitele neurale din creier, sistemul cardiovascular, sistemul digestiv si cel reproducator si mecanismul de pierdere a caloriilor”, explica nutritionistul britanic Gillian McKeith in cartea sa Hrana vie pentru sanatate.
Mai mult, pestele este recomandat in cadrul curelor de slabire, deoarece are o cantitate mult mai mica de lipide in comparatie cu alte tipuri de carne. De exemplu, 100 g pastrav contine doar 85 de calorii.
Instructorul de fitness Cori Gramescu a preparat un peste sanatos si le-a impartasit reteta delicioasa si fanilor sai de pe internet. „Dragelor, astazi am o noua reteta pentru voi: pastrav somonat cu legume! Pofta buna!”, a scris Cori pe pagina sa de Facebook.
Ingrediente
Pastrav somonat
Sare
Piper
Legume congelate bio
O lingurita de unt
Mod de preparare
- Spala pastravul, tamponeaza-l cu o hartie si inveleste-l intr-un pergament.
- Presara sare si piper peste peste si introdu-l la cuptor pentru 15-20 de minute, la o temperatura de 180 de grade.
- Baga punga de legume congelate la cuptorul cu microunde timp de 5-7 minute, pana se dezgheata, sau la steamer.
- Adauga o lingurita de unt peste legumele facute.
Informatii suplimentare
Pastravul somonat este denumit astfel deoarece are culoarea asemanatoare somonului. Explicatia? In fermele din lume pastravii primesc mancare similara somonului, iar in timpul ingrasarii carnea lor capata culoarea roz. Mai exact, in ultima etapa de crestere, inainte de comercializare, li se administreaza hrana cu continut ridicat de colorant, de obicei natural: beta-caroten (alge, ardei rosu, specii de creveti) sau astaxantina (alge rosii). Pe piata din Romania pastravul somonat este adus din Italia.
Iti plac retetele lui Cori Gramescu? Atunci trebuie sa le descoperi si pe urmatoarele:
Gustarea lui Cori Gramescu inainte de antrenamente
Mere coapte: un desert de Halloween recomandat de Cori Gramescu
mai profesionistilor , asa recomandati voi „ghidul de sanatate” ??
SA MANCAM LEGUME CONGELATE SI PREPARATE LA CUPTORUL CU MICROUNDE ?
hai sictir
Buna ziua. Va rugam sa oferiti si argumente contra, dovedite. Legumele congelate sunt la fel de bune ca cele proaspete, uneori chiar mai sanatoase deoarece isi pastreaza vitaminele si minerale un timp indelungat spre deosebire de cele tinute in frigider sau in afara lui. Mai exact, congelarea nu distruge continutul nutritional al alimentelor si nici nu permite dezvoltarea sau inmultirea bacteriilor etc, o arata testele efectuate de specialisti. Iar folosirea corecta si moderata a cuptorului cu microunde (sa nu fie deteriorat, murdar, sa folositi vase speciale) nu va afecteaza. Mancarea preparata la microunde nu difera foarte mult din punct de vedere nutritional fata de cea gatita conventional. Va puteti interesa mai mult pe aceasta tema. Suntem de acord cu parerile fiecaruia, insa va rugam sa pastram un limbaj civilizat. O zi buna si sanatate!