Longevitatea activa este o aspiratie a fiecaruia dintre noi si incepe cu un stil alimentar si de viata corect, iar obiceiurile alimentare sanatoase trebuie invatate, adoptate si mentinute inca din tinerete. Despre acest subiect au discutat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane, dr. Ioana Mindruta, medic primar neurolog si dr. Val Vilcu la evenimentul gazduit de Activia, intitulat ,,Alimentatia sanatoasa hraneste fericirea”.
,,Pentru a nu ne trezi imbatraniti prematur, obositi, lipsiti de energie si cu probleme grave de sanatate este esential sa avem o alimentatie echilibrata. Este dovedit ca alimente precum fructele, legumele si iaurtul cu probiotice se situeaza in topul ierarhiei unei alimentatii sanatoase din punctul de vedere al aportului de nutrienti esentiali, cu un numar redus de calorii.” declara prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.
Studii recente* pun in evidenta relatia dintre consumul anumitor alimente si stres. De exemplu, consumul zilnic de iaurt probiotic Activia influenteaza pozitiv activitatea unor regiuni ale creierului. Practic, femeile care au consumat zilnic iaurt probiotic Activia cu Bifidus Actiregularis au reactionat mai putin la emotiile negative, gestionand mai bine stresul.
,,Depinde doar de noi cum ne organizam si ne traim viata pentru a ne bucura de vigoare si la varste avansate. Un stil alimentar corect, in care consumul zilnic de iaurt este o componenta de dorit, hraneste intregul organism, inclusiv creierul, si sustine longevitatea activa. Iaurtul, cerealele integrale, nucile, fructele contin principii nutritive necesare bunei functionari a creierului si proceselor psihice” declara dr. Ioana Mindruta, medic primar neurolog. Mai concret, nutrientii esentiali din iaurt, precum calciul si potasiul, au rol important in transmiterea influxului nervos, iodul contribuie la functia cognitiva normala, fosforul are un rol activ in fiziologia celulei nervoase, zincul are rol de protectie in cazul stresului oxidativ, vitaminele din grupul B contribuie la buna desfasurare a activitatii nervoase si reducerea oboselii, fosfolipidele au rol esential la nivelul membranei celulare, iar proteinele au rol de constructie.
Legatura dintre alimentatia sanatoasa si beneficiile fizice si emotionale rezulta din comunicarea bidirectionala dintre creier si sistemul digestiv – care contine sistemul nervos enteric, considerat cel de-al doilea creier al organismului uman. ,,Pentru o functionare corecta a sistemului digestiv avem nevoie de bacterii vii benefice, de probiotice, iar iaurtul este cea mai buna sursa. Pe langa contributia sa la mentinerea sau refacerea florei intestinale, iaurtul contribuie si la scaderea substantiala a riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, la diminuarea efectului inflamator si faciliteaza scaderea in greutate**. Recomand consumul de iaurt probiotic Activia cu cereale integrale la micul dejun sau peste zi – ca gustare, nu doar ca specialist, dar si pentru ca am simtit personal beneficiile acestui iaurt probiotic, de-a lungul multor ani de cand sunt consumator” declara prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.
In urma unei evaluari nutritionale complexe a tuturor iaurturilor din gama Activia, Societatea de Nutritie din Romania recomanda consumul zilnic de iaurt probiotic Activia, ca parte a unei alimentatii echilibrate.
De 15 ani de cand este produs si consumat in Romania, Activia si-a facut o traditie din a sustine un stil de viata sanatos, cu alimentatie echilibrata, miscare si gandire pozitiva. Iar pentru a oferi consumatorilor o gama si mai variata de alegeri sanatoase, Activia a lansat un nou produs: Activia Cereale Integrale cu Nuci si Ovaz. Fiindca, stim deja, in fiecare zi alimentatia sanatoasa hraneste fericirea!
Despre Activia
Activia este cel mai consumat iaurt probiotic din lume***. Consumatorii de Activia traiesc in 70 de tari de pe 5 continente. Activia a fost lansat pe piata romaneasca in anul 2001, portofoliul marcii curprinzand in prezent peste 20 de sortimente de iaurturi cu Bifidus Actiregularis, acoperind toate preferintele consumatorilor: iaurt simplu, iaurturi cu cereale integrale si fructe, iaurturi de baut cu sau fara fructe, gama de mic dejun, cu topper de cereale, cat si iaurt dietetic cu 0% grasime.
Iaurtul probiotic Activia contine fermentul Bifidus Actiregularis, care a fost selectat in urma cu aproximativ 30 de ani dintr-un produs lactat traditional si este utilizat exclusiv de Danone. Studiile clinice au demonstrat in mod repetat ca bacteriile Bifidus Actiregularis reusesc sa traverseze bariera gastrica acida si ajung vii in flora intestinala, in cantitati mari. Fiecare pahar de Activia contine mai mult de 4 miliarde de fermenti Bifidus Actiregularis, in plus fata de fermentii obisnuiti din iaurt. Toti acesti fermenti activi din iaurt contribuie la mentinerea sau refacerea florei intestinale, al carei echilibru este extrem de important pentru sanatatea organismului.
Iaurturile probiotice Activia au la baza peste 20 de ani de cercetare. De-a lungul existentei sale, Activia a facut obiectul a 17 studii clinice, publicate in reviste medicale de prestigiu, si mai multe studii de satisfactie a consumatorilor, efectuate si in Romania. Studiile romanesti, de exemplu, (efectuate in 2006 si 2008, sub coordonarea Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie) au aratat o rata ridicata de satisfactie, de peste 95%, a participantilor – adulti care prezentau tulburari functionale digestive moderate. In ultimii ani, echipele de cercetare au pus in evidenta actiuni benefice ale iaurtului probiotic Activia in modularea florei intestinale si chiar in modularea activitatii unor regiuni din creier, prin intermediul interactiunii dintre sistemul nervos central si sistemul nervos enteric*.
Prin varietatea profilurilor nutritionale, iaurturile Activia sunt adecvate oricarui moment de consum (mic dejun, on the go, desert sau gustare intre mese, ori dupa o cina usoara) si sunt usor de integrat chiar si in diete speciale, cum sunt regimurile hipocalorice, hipolipidice sau hipoglucidice.
* Studiu UCLA – Collaborative Center for Integrative Medicine, Los Angeles, USA (Tillisch – Gastroenterology, 2013), sustinut de Danone.
** Studii prezentate si la Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 2014 – (exemplu: http://www.danone.ro/comunicate-de-presa/iaurtul-alimentul-minune-care-ne-mentine-sanatosi-si-forma-2/)
*** Pe baza vanzarilor in valoare in 2010. Sursa: Euromonitor International, Pre & probiotics virtual conference, 2012 si Nielsen survey, 2013.