„Nu stiu cum sunteti voi, dar eu una sunt dependenta de dulciuri. Imi place sa-mi incep ziua cu ceva dulce, iar seara in jur de ora 18, tot asa inchei cu ceva care sa-mi bucure papilele gustative”, a marturisit Ioana Ginghina pe blogul ei oficial.
Actrita a fost nemultumita deoarece in magazine nu gaseste deserturi sanatoase de post si s-a inspirat din nou din retetele Ligiei Pop, raw food chef. „In comert, de post nu prea gasesti variante, iar cele care exista nu au gust si sunt extrem de nesanatoase, de aceea apelez la cartea Ligiei Pop, «Deserturi pentru parinti si copii sanatosi»”, a explicat actrita.
Insa de curand, Ioana si-a amintit ca atunci cand era mica, mama ei o alinta cu o prajitura numita „Lacrima de elefant”. „Era o rulada cu coca si crema de ciocolata, umpluta cu o banana in mijloc. M-am tot gandit in ultimul timp la aceasta si pofta devenea din ce in ce mai mare. Astfel ca mi-a venit ideea sa incerc sa fac o varianta raw vegana, care sa fie mancata dupa pofta inimii fara mustrari de constiinta”, a subliniat Ioana Ginghina.
Lacrima de elefant, varianta raw
Ingrediente
100 g pudra de roscove sau cacao
Miere dupa gust
50g unt de cacao sau cocos (topit)
200g seminte de floarea soarelui inmuiate 6-8 ore
100 g fulgi de cocos
100 g stafide (curmale)
O banana
Mod de preparare
- Toate ingredientele, in afara de banana, se mixeaza la blender. Daca compozitia este prea moale, adauga fulgi de cocos.
- Intinde pe o folie alimentara compozitia cu un facalet de lemn umed. Pune banana in mijloc si ruleaza-o impreuna cu folia.
- Acoperita cu folie, pune compozitia la frigider pentru o ora.
- Indeparteaza folia si „tavaleste-o” in nuca de cocos, cafea din cereale sau fistic macinat. „Se poate pastra la frigider in jur de 4 zile. Este un deliciu”, a recunoscut actrita.
Parfait cu fructe de sezon
Ingrediente
100 g seminte de canepa decorticate
75 g indulcitor natural (Ioana Ginghina a pus miere de rapita)
4 picaturi esenta de vanilie (Ioana a pus praf)
Zeama de la 1/2 lamaie
Apa de cocos si miezul de la o nuca de cocos
Mod de preparare
- Mixeaza ingredientele la blender pana rezulta o frisca densa si gustoasa.
- Pentru decorare, Ioana Ginghina iti recomanda fructe de sezon.
- Desertul se pune pe straturi, alternativ, unul de fructe si unul de frisca.