Sedentarismul si rutina zilnica, aparute in general din cauza stresului creat de conditiile sociale actuale, dar si alimentatia neechilibrata si din ce in ce mai nesanatoasa, duc la aparitia catorva kilograme in plus. Atunci cand aceste kilograme in plus devin suparatoare, majoritatea reprezentantelor sexului frumos, dar si o buna parte a barbatilor, doresc sa gaseasca metode de a pierde acele kilograme.
In momentul in care s-a luat decizia de a se urma o dieta, este indicat a se consulta un medic nutritionist, deoarece acesta poate crea un program personalizat in functie de greutatea si activitatile pe care le desfasoara fiecare persoana in parte. O persoana cu activitati intense nu poate urma o dieta foarte stricta deoarece nu va avea suficienta energie pentru a le desfasura.
Totusi, pentru persoanele care doresc sa slabeasca intr-un timp scurt, dieta daneza este foarte indicata in acest sens. Cunoscuta si drept „dieta spitalului regal danez” sau „dieta din Copenhaga„, aceasta dieta este una foarte stricta pe parcursul careia nu se accepta nici o abatere de la program. Dieta se bazeaza pe o alimentatie care trebuie urmata cu strictete timp de 13 zile, greutatea ce poate fi pierduta in urma acesteia fiind cuprinsa intre 5 si 10 kilograme, iar in cazuri rare aceasta pierdere in greutate poate ajunge si la 18-20 de kilograme.
In cazul in care se stabileste a se urma dieta daneza, este strict interzis consumul de alcool, a sucurilor acidulate sau a gumei de mestecat. Orice abatere de la programul oferit de dieta daneza duce la intreruperea acesteia, putand fi reluata abia dupa cel putin 5-6 luni. In cazul in care dieta este urmata toate cele 13 zile, trebuie sa treaca cel putin 8 luni pentru a se relua repetarea acesteia.
Dieta daneza este cunoscuta drept o metoda de a reactiva metabolismul, dar trebuie luati in considerare anumiti factori inainte de a incepe aceasta dieta, pentru a nu pune in pericol sanatatea:
– surplusul de kilograme trebuie sa fie considerabil deoarece o pierdere in greutate foarte mare poate atrage dupa sine anumite boli.
– este interzis in totalitate a se urma dieta daneza pe o perioada mai mare de 13 zile.
– daca se pierde prea mult din greutate, dieta va fi intrerupta imediat.
– pe timpul dietei, foamea aparuta intre mese nu trebuie potolita decat cu apa.
– este interzis a se inlocui orice aliment din dieta.
– este recomandat ca inainte de inceperea acestei diete sa se consulte un medic pentru a se stabili daca exista vreo boala care sa interzica urmarea unei diete de slabit.
– este recomandat ca aprovizionarea pentru aceasta dieta sa se faca de maxim doua ori pe parcursul acesteia sau sa se faca de catre altcineva din familie pentru a nu exista tentatia de a cumpara si altceva pe langa.
Pe langa aceste reguli stricte, este bine de stiut faptul ca dieta daneza, datorita complexitatii ei, necesita o vointa fier pentru a o putea duce la capat.
Pingback: Reguli si sfaturi despre dieta disociata