Ioana Ginghina a inceput Noul An cu o cura de slabire pentru a da jos kilogramele acumulate in perioada Sarbatorilor de iarna. Regimul este unul de pregatire a organismului pentru ceea ce va urma: o dieta de detoxifiere putin mai drastica, avand drept scop eliminarea toxinelor. „Consider ca atatea zile cu un astfel de meniu, nu am facut altceva decat sa-mi intoxic corpul si sa-mi satisfac poftele culinare, astfel ca trebuie sa platesc pentru acest lucru”, marturiseste Ioana pe blogul sau.
Primul pas pe care Ioana Ginghina l-a facut a fost sa consume sau sa arunce, dupa caz, toate produsele nesanatoase din frigider. Apoi a mers direct la piata pentru a cumpara multe legume si fructe. Ea a reusit sa-si convinga chiar sotul, actorul Alexandru Papadopol, ca este recomandat sa tina si el acest regim de curatare a organismului. „Pregatirea inseamna, in conceptia mea, un regim de viata sanatos, care se poate tine toata viata, o alimentatie echilibrata, fara excese si cu mancare cruda intre 50-70%”, subliniaza Ioana pe blog. Iata cum arata meniul de o zi al Ioanei Ginghina in dieta dupa Sarbatori:
Micul dejun
Inainte de a manca, Ioana bea un pahar de apa calduta pe stomacul gol, urmat de un pahar de apa cu doua lingurite cu seminte de in si o lingurita cu tarate de psyllium. Apoi urmeaza masa propriu-zisa: un smoothie, verde sau nu. „Eu le-am alternat, pentru ca sa nu ma plictisesc si sa fie cat mai gustoase.”, declara vedeta.
Exemplu de smoothie-uri incercate de Ioana Ginghina:
- Un amestec format din mar verde, sucul de la o lamaie, o banana, o mana de frunze verzi de telina si o mana de frunze verzi de patrunjel, miere dupa gust, apa (in functie de cat de gros il vrei).
- Un mix la blender alcatuit din suc de portocale, mandarine, o lamaie si o banana, menta proaspata (optional).
- Un suc din citrice diverse cu un mango, un mar si o banana, la care trebuie sa adaugi doua lingurite de spirulina (pentru cei care suporta gustul si mirosul) si miere daca mai e cazul.
Gustarea
Pana in ora 12 Ioana mananca o salata de fructe cu diverse alune, migdale, seminte de floarea soarelui sau dovleac. Se pot pune si fructe uscate pentru a face salata mai gustoasa, dar fii atenta la cantitate deoarece ele ingrasa.
Pranzul
Este format din diverse supe, ciorbe de legume, cu condimente diverse (busuioc, cimbru, cimbrisor, chimen) pentru a le da un gust bun. In loc de crutoane, actrita pune masline taiate deoarece gustoase si iti taie senzatia de foame.
Cina
Acesta masa a serii poate fii formata din salate si peste. „Eu ador salata de ton, salata de sfecla rosie cu hrean, legume la gratar sau fierte cu peste la gratar sau la cuptor.”, dezvaluie Ioana fanilor sai virtuali.
Poti incerca si varianta de somon afumat cu salata verde si multa lamaie. Nu evita sa mananci ca si garnitura conopida, broccoli, sparanghel, salata de varza sau de sfecla rosie. De asemenea, poti opta pentru ridichii negre, telina, morcov deoarece sunt legume care se gasesc in aceasta perioada si sunt foarte sanatoase si gustoase.
Ioana Ginghina marturiseste ca este innebunita dupa o salata formata din telina radacina, morcov si ceapa. „Morcovul si telina se dau prin razatoare iar ceapa se toaca marunt. Se amesteca totul si se adauga ulei de masline, sare, piper si otet de mere dupa gust. Este delicioasa.”, scrie actrita.
Inainte de culcare nu uita sa bei un pahar cu apa, 2 lingurite de seminte de in si o lingurita de tarate de psyllium. Incearca sa bei multa apa, minimum doi litri pe zi.
Aceasta este o dieta de pregatire a Ioanei Ginghina, insa ea marturiseste ca urmeaza sa adopte un regim de detoxifiere, „putin mai drastic” (dupa cum s-a exprimat chiar ea pe blog), format doar din sucuri proaspete, dar inca nu este pregatita pentru asta.