Raw Generation® Expo
Editia V
7 octombrie 2012
Sala Expo, Rin Grand Hotel, Bucuresti
Orele 10 – 20
Pe 7 octombrie 2012, in Sala Expo de la Rin Grand Hotel in Bucuresti, se va desfasura a cincea editie nationala Raw Generation Expo. Aceasta expozitie a fost si este primul eveniment national din Romania care promoveaza alimentatia raw food. Primele patru editii au avut un mare succes, bucurandu-se de prezenta a mii de oameni si a mass-mediei importante din Romania. Suntem mandrii saanuntam ca toate editiile au fost realizate fara ajutorul sponsorilor, cu fonduri proprii.
Expozitia este organizata de Ligia Pop, Raw Chef, castigatoarea premiului international YouTube Next Chef, autoarea a trei carti despre raw food, “Retete Vegane Fara Foc”, “Deserturi Pentru Parinti si Copii Sanatosi” si “Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie” si gazda show-ului “Ligia’s Kitchen®”.
Raw Generation Expo va fi deschis publicului incepand cu ora 10 pana la ora 20 iar intrarea va fi gratis. Vom avea 61 de expozanti care vor oferi vizitatorilor o gama larga de produse pentru o viatasi dieta sanatoasa.
Vor avea loc in trei sali diferite prezentari despre raw food si o viata sanatoasa, workshops si un bufet inedit cu specialitati raw food. Programul intreg al activitatilor planuite este atasat separat. In cadrul expozitiei, la ora 12:30, va avea loc lansarea cartii “Retete Vegane Fara Foc”, Editia IV, publicata de editura Curtea Veche.
O alimentatie bogata in raw food
Promovam un stil de viata unde consumam un procent cat mai mare de alimente vegetale in stare cruda, neprocesate termic, pe langa mancare gatita vegetariana. Cand spunem gatit, ne referim la preparatul cat mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau in slow cooker, fara prajeli, rantasuri si alte alte procedee care pot schimba calitatile cruditatilor in otravuri. Promovam retete raw food care acoperatot meniul si care sunt 100% naturale. Invatam parintii cu ajutorul cartilor de retete publicate, al demonstratiilor, claselor de gatit si al show-ului “Ligia’s Kitchen”, sa pregateasca deserturi sanatoase, lipsite de zahar si totodata extrem de delicioase pentru copii si intreaga familie.
Denumirea raw food sau raw vegan inseamna preparate fara foc (vegan = fara ingrediente de origine animala) in care alimentele de baza sunt:
✦ Legumele, intr-o varietate cat mai larga
✦ Germenii si vlastarii, surse majore de proteine complexe, usor de asimilat si digerat
✦ Semintele si nucile, de asemenea surse de proteine si acizi grasi esentiali
✦ Fructele in stare naturala sau uscate
✦ Superalimentele, gen algele marine, care reprezinta sursa cea mai complexa de minerale din lume, pana la cacao raw si diverse prafuri vegetale bogate in nutrienti complecsi.
Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte din punct de vedere nutritional, deosebit de delicioase, chiar si pentru gusturile gurmanzilor.
De ce sa consumam raw food?
Traim intr-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substante nocive. Trebuie sa facem ceva pentru generatia noastra, cat si pentru cele viitoare si acesta este si scopul acestui targ, de informare si schimbare a calitatii vietii, printr-o alimentatie mai sanatoasa, insotitasi de schimbari pozitive in celelalte aspecte al intregului pe care il numim “persoana” sau “fiinta”.
Stilul raw de viata nu este extremist ci promoveaza consumarea unor cantitati cat mai mari de mancare in stare naturala. Fiecare este liber sa-si aleaga proportia dintre mancarea raw vegana si mancarea vegana/vegetariana gatita. Marea majoritate a raw foodistilor consuma un procent de 60-80% crud si restul de 20-40%, mancare gatita vegetariana/vegana, precum supe de legume, preparate facute la slow cooker (aparat cu gatire lenta), la temperatura de 40°C pe o perioada mai lunga, la aburi, la cuptor in vase de lut sau ceramica – intr-un cuvant, cat mai natural posibil.
Cercetarile recente au demonstrat ca suntem ceea ce mancam: calitatea nutrientilor cu care ne hranim determina calitatea vietii noastre. Acest fel de alimentatie se adreseaza intregului public care doreste sa-si imbunatateasca sanatatea, sa-si pastreze un corp mai tanar si o minte mai agera.
Astazi cand piata este invadata de produse procesate, semipreparate, pline de inlocuitori, aditivi, conservanti, coloranti, potentiatori, amelioratori de gust si alte chimicale, cand oamenii se imbolnavesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer si o multitudine de alergii, datorita unei diete necorespunzatoare, trebuie sa ii informam ca exista alternative alimentare mult mai sanatoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate intr-o dieta corespunzatoare, pot reda corpului sanatatea ideala.
In lume sunt sute de mii de adepti ai alimentatiei raw vegane, care ia amploare de la an la an, alaturi de peste un 1 milion de vegani si peste 7,3 milioane de vegetarieni aflati doar in SUA. Printre ei se afla si celebritati care consuma o dieta raw vegana precum Demi Moore, Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue, Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna, Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Téa Leoni, Charlie Trotter, Beyoncé, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Karyn Calabrese si multi altii.
Generation Expo!
Ligia Pop
0734 495 585
[email protected]
ligiapop.com
ligiaskitchen.com
rawgenerationexpo.ro
Descarca Programul Activitatilor Raw Generation® Expo
Sursa: Comunicat de presa