Laura Cosoi recunoaste ca atunci cand merge la restaurant si deschide meniul, nu se poate abtine sa nu comande o portie de paste, asa ca a vrut sa incerce in propria bucatarie un nou mod de preparare.
„M-am reintors in bucatarie si, asa cum am promis, am revenit cu o noua reteta. Incep prin a recunoaste ca prefer pastele ori de cate ori ma aflu in fata meniului la un restaurant si tocmai de aceea mi-am dorit sa le gatesc si acasa. Nu ca ar fi ceva complicat… Am invatat reteta aceasta de la matusa mea care locuieste in Italia si drept urmare este una cat se poate de autentica”, a marturisit Laura Cosoi pe blogul personal.
Ingrediente
Farfalle
1 dovlecel
Rosii in conserva sau naturale
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
Parmezan
Ceapa verde
1 lingura de oregano
Busuioc
Mod de preparare
- Marunteste rosiile si pune-le la fiert impreuna cu usturoiul si ceapa.
- Intre timp, taie dovlecelul si adauga-l dupa ce scade sosul (aproximativ 10-15 minute).
- Lasa-l la fiert, pune oregano, sare, doua linguri de ulei de masline si la final adauga cateva frunzulite de busuioc.
- Separat, pune farfallele la fiert si in mai putin de 10 minute sunt gata.
- Aranjeaza pastele in farfurie impreuna cu sosul si rade deasupra parmezanul.
„Eu am plantat busuioc in ghiveci si iti recomand si tie sa incerci varianta asta”, spune Laura Cosoi pe blog.
Daca iti plac pastele, avem pentru tine alte doua retete delicioase, numai bune de preparat: