Prepara un adevarat leac din natura pentru a combate bolile de sezon.
Acest cordial visiniu este un adevarat depozit de vitaminele A si C si un remediu delicios cu consistenta de sirop pentru prevenirea si tratarea tusei, racelii si gripei, a durerilor de gat si a febrei. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, bauturile fierbinti din fructe de soc se vindeau pe strazile Londrei in zilele si noptile reci de iarna, pentru a-i insufleti pe lucratori si calatori si contra racelilor. Se adauga deseori scortisoara, pentru a intari efectele de incalzire ale acestei bauturi. Aceasta reteta se poate prepara si cu alte fructe, cum ar fi murele sau coacazele negre.
Ingrediente
450 g de fructe proaspete de soc
450 g de zahar brun
Mod de preparare
- Curata fructele de samburi, spala-le si zdrobeste-le.
- Pune-le apoi la fiert, impreuna cu zaharul. Lasa sa dea incet intr-un clocot si apoi sa fiarba la foc mic, pana ce ajunge la consistenta unui sirop.
- Strecoara si pune in sticle etanse curate.
- Pune 1-2 linguri intr-o ceasca cu apa fiarta si bea regulat, ca mijloc preventiv sau la aparitia primelor simptome de raceala.