Malabi este un desert tipic israelian, dar se gaseste si in alte tari din Orient cu mici variatiuni (se poate prepara cu orez, lapte de cocos, apa de flori de portocal, sirop de curmale etc.). Reteta noastra de malabi se aseamana cu o budinca, are o textura cremoasa si aromata (apa de trandafiri ii da un gust delicios), care cu siguranta va incanta papilele gustative ale celor dragi. Tine la frigider desertul minimum doua ore.
Timp de preparare: 10 minute | Timp total: 15 minute | Portii: 20
Ingrediente
250 g de amidon
2 l de apa rece
1½ pahar cu zahar
250 ml de frisca lichida cu minimum 30% grasime (sau smantana de frisca)
½ pahar cu apa de trandafiri
Sirop de malabi (sau orice alt tip de sirop)
Fulgi de cocos, nuci pisate sau fistic
Paharele din plastic
Mod de preparare
- Pune intr-un vas amidonul si un pahar cu apa si amesteca cu telul pana se omogenizeaza (sa nu faca cocoloase).
- Pune pe aragaz intr-o oala apa ramasa si zaharul.
- Varsa frisca lichida in siropul rezultat, redu intensitatea focului si amesteca tot timpul.
- Cand compozitia incepe sa fiarba, ia-o de pe foc si amestec-o cu continutul de amidon. Adauga apa de trandafiri dupa gust. Freaca bine pana crema curge potrivit din tel (nici prea tare, dar nici prea moale sa nu fie compozitia).
- Toarna crema in paharele (umple-le doar pana la jumatate) sau in orice alte forme, si apoi tine-le la frigider minimum doua ore. Scoate doar cat se mananca, toarna deasupra putin sirop de malabi si orneaza desertul cu fulgi de cocos, nuci pisate sau bucati de fistic.