Antrenoarea a recunoscut ca ii era pofta de ceva dulce, asa ca le-a impartasit admiratorilor ei din mediul online o reteta numai buna de Halloween, pe care a invatat-o de la tatal ei. „Va e pofta de ceva dulce? Si mie! Iar toamna imi plac la nebunie merele coapte, asa ca va impartasesc o reteta furata de la Tata”, a scris ieri Cori Gramescu pe pagina ei oficiala de Facebook.
Ingrediente
Mere
Nuci
Nuci pecan
Migdale
Stafide aurii
Coniac
Nucsoara pudra
Baton de scortisoara
Miere
Apa
Mod de preparare:
1. Scobeste merele in interior (scoate mai intai cotorul) si umple-le cu un amestec format din nuci, nuci pecan, migdale zdrobite si stafide aurii hidratate in coniac. Presara amestecul cu putina nucsoara pudra si indeasa-l in locul lasat liber de cotorul scos.
2. Pune cate o tija de scortisoara in fiecare mar si introdu-le la cuptor.
3. Intre timp, fa un sirop din 3 linguri de coniac cu doua linguri de miere si doua de apa. Amesteca pana la omogenizare.
4. Cand merele sunt gata, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca aproximativ 15-20 de minute. Temperatura de servire trebuie sa fie calda, nu fierbinte. Inainte de a le servi, toarna cate o lingura de sirop peste fiecare mar.
„Enjoy si nu uitati, daca preparati desertul pentru copii, nu le dati siropul cu alcool”, a recomandat antrenoarea de fitness.