Sotia lui Cabral Ibacka, prezentatorul emisiunii „Povestiri de Noapte” de la Acasa TV, s-a descurcat foarte bine in bucatarie, chiar daca a fost pentru prima data cand a gatit Penne arrabiata. “Sunt fana incontestabila a pastelor. Asta pentru ca sunt usor si rapid de pregatit, dar si super gustoase. Si exista atatea retete diferite de paste, incat n-ai cum sa te plictisesti sa le mananci. Dar pentru ca individul (n.r. sotul ei) crede ca mancarea fara carne nu-i mancare, abia aseara am gatit pentru prima oara paste arrabiata”, a scris Andreea Patrascu in urma cu cateva zile pe blogul ei personal.
Ingrediente
Paste fainoase (Andreea a folosit penne)
Sos pentru arrabiata (pe care il puteti cumpara)
Usturoi tocat marunt
Ardei iute taiat fasii
Rosii cherry (jumatati)
Busuioc proaspat tocat mare
Sare
Oregano
Ulei de masline
Parmezan ras
Mod de preparare
- Fierbe pennele “al dente” in apa cu sare si putin ulei (ca sa nu se lipeasca).
- Intr-o tigaie adanca – la foc mediu – pune restul de ingrediente (mai putin parmezanul), amestecand continuu pana cand sosul se incalzeste, iar gusturile se omogenizeaza.
- Rastoarna pastele fierte peste sos si amesteca timp de 1 minut. Presara parmezanul ras deasupra. Si gata.
Daca iti plac pastele, avem pentru tine alte doua retete delicioase, numai bune de preparat: