Reteta cu pui contine ingrediente sanatoase, care te ajuta sa iti mentii sanatatea organismului. De exemplu, spanacul are efecte benefice in caz de anemie si previne cancerul, avand un efect antioxidant. Iar nucile te protejeaza impotriva bolilor de inima si sunt o sursa buna de acizi grasi Omega 3, dar trebuie sa ai grija la portie deoarece contin si multe calorii – de exemplu, 100 de grame de miez de nuca are 700 kcalorii.
Timp de preparare: 16 minute | Timp total: 55 minute | Portii: 4
Ingrediente
⅓ cana de ceapa, tocata
1 lingura de ulei de masline
1 cana de bucati de nuci, maruntite
1 cana de frunze de spanac tanar, maruntite
½ cana de branza provolone, la gratar
4 piepti de pui dezosati si fara piele, feliati marunt, condimentati cu ¼ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper negru
Mod de preparare
- Incalzeste cuptorul la 190°C.
- Soteaza intr-o tigaie cu ulei ceapa, la foc ridicat, pana se inmoaie, 5 minute. Adauga ½ cana de nuci si prajeste-le 1 minut. Redu intensitatea focului.
- Pune spanacul. Soteaza-l pana se ofilesc frunzele, 2 minute.
- Toarna mixtura intr-un bol si amesteca branza. Imparte-o printre feliile de pui si ruleaza-le.
- Unge cu ulei puiul si introdu nucile ramase. Pune carnea in tava, pe o foaie de copt unsa cu ulei, si coace-o timp de 30-35 de minute.