Artista subliniaza ca ar fi pacat sa nu incerci sa introduci in alimentatie algele, indiferent daca tii sau nu post in aceasta perioada, mai ales ca oamenii de stiinta au dovedit ca algele marine au un efect pozitiv la nivelul intregului organism uman.
„Stiu ca e greu sa tii post, mai ales daca esti iubitor de carne si alte produse animale, dar iata ca vreau sa va dau cateva retete sanatoase care s-ar putea sa va surprinda intr-un mod placut si sa devina preferatele voastre”, a marturisit Ioana Ginghina pe blogul ei oficial. Iata mai jos cele doua retete recomandate de Ioana Ginghina:
Alge cu paste si legume
Ingrediente
O mana cu alge
200 g paste
2 morcovi
O varza de Bruxelles
O cutie cu ciuperci
Ulei de masline
Condimente din legume uscate
O cutie cu smantana de soia
Sare
Piper
Mod de preparare
- Fierbe pastele.
- Curata legumele si pune-le la fiert cu putina sare.
- Caleste ciupercile in putin ulei de masline amestecat cu condimente.
- Pune algele intr-un vas cu apa calduta, pe foc, si lasa-le aproximativ 10 minute, pana se umfla. „Cand sunt gata legumele si pastele, se pun intr-un vas de Jena”, ne sfatuieste Ioana Ginghina.
- Pune in tava pastele si legumele fierte, taiate rondele, ciupercile si la final un strat de alge. Condimenteaza-le cu sare si piper, toarna smantana de soia si introdu tava in cuptor timp de 20 de minute.
- Serveste calde algele cu paste si legume.
Salata cu alge si somon afumat, pentru zilele cu dezlegare la peste
Ingrediente
50-70 g alge marine uscate
1 morcov mare
150 g somon afumat
2 lg ulei de masline,
2 lg ulei de susan (sau tot de masline)
3-4 catei de usturoi
Seminte de susan
Sare
Piper
Mod de preparare
- Lasa algele la inmuiat in apa calduta pentru circa 30 de minute. Scurge apa si clateste-le in cateva ape.
- Pune algele la calit intr-o tigaie antiaderenta cu 2 linguri de ulei de masline si morcovul taiat fasii subtiri. Amesteca din cand in cand pentru circa 5 minute.
- Piseaza usturoiul si amesteca-l cu 2-3 linguri de apa si putina sare, adauga apoi piper, ulei de susan si omogenizeaza. Toarna peste alge.
- Pune algele in bol si presara seminte de susan deasupra.
- Le poti servi cu sau fara orez.
„Algele uscate se gasesc in magazinele naturiste, plafar sau in magazinele cu specific asiatic. Calitul ingredienteler se face cu ulei dar si putina apa. Sper ca v-am trezit curiozitatea si veti incerca aceste retete sanatoase”, a concluzionat actrita Ioana Ginghina.
Beneficiile aduse de algele marine organismului uman
Gillian McKeith mentioneaza in cartea sa „Living food for health” ca fructele de mare si algele de mare contin minerale-cheie care nu au fost gasite in compozitia altor plante sau alimente.
Proprietati ale algelor marine (sursa)
- extractele organice de iod pe care le contin mentin sanatoasa functia tiroidiana, prevenind gusa;
- ajuta la tratarea racelilor si problemelor respiratorii;
- intaresc sistemul imunitar;
- sporesc rezistenta la alergii si infectii;
- diminueaza riscul de cancer;
- iodul si aminoacizii se combina pentru a reduce semnificativ fibromul la san si cel uterin;
- imbunatatesc regenerarea celulelor;
- magneziul continut de aceste alge contribuie la reducerea tensiunii arteriale crescute;
- normalizeaza nivelul de colesterol din sange;
- sprijina sanatatea oaselor si functia acestora;
- sustin sanatatea rinichilor;
- detoxifica organismul si elimina metalele grele si poluantii acumulati din aer si alimente;
- au capacitatea de a elimina celulita din organism prin arderea tesutului adipos.
Alte retete recomandate de actrita Ioana Ginghina:
Smoothie: 2 retete recomandate de Ioana Ginghina in Postul Craciunului
Ciocolata raw recomandata de Ioana Ginghina
buna, as dori sa stiu de unde ati cumparat algele verzi din poza de referinta a articolului. va multumesc!
Buna. Algele uscate se gasesc in magazinele naturiste, plafar sau in magazinele cu specific asiatic. Ioana Ginghina le-a luat din Bucuresti, de la Dragonul rosu (magazinul chinezesc).