Mai jos vei gasi preparatele care au ajutat-o pe Olivia Steer sa iasa cu bine din aceasta perioada de „post”, dupa cum a numit chiar ea detoxifierea. Prima reteta este o salata de spanac, iar cea de-a doua reteta este pentru rulouri de dovlecei.
Salata de spanac cu branza fermentata de macadamia
Ingrediente
Frunze de spanac
Vinegreta din ulei de masline
Shoyu (sos natural din soia fermentata)
Suc de lamaie
Piper proaspat macinat
Susan alb
Praz
Branza fermentata
Marar
Carpaccio de sfecla
Rosii
Sare roz
Piper de cayenne
Mod de preparare
- Ia o mana buna de frunze de spanac, bine spalate, tocate marunt cu un cutit ceramic si unge-le cu pensula cu o vinegreta din ulei de masline presat la rece, shoyu, suc de lamaie si putin piper proaspat macinat. „Pensula imi da precizie si ma impiedica sa exagerez cu uleiul”, a explicat Olivia pe blogul ei personal.
- Spanacul astfel maruntit seamana cu niste alge de mare, ce se servesc in restaurantele de sushi, asa ca, dupa model asiatic, Olivia l-a imperecheat cu o mana buna de susan alb, „pentru contrast si mai mult calciu”, a subliniat prezentatoarea TV.
- Asaza apoi spanacul pe niste tije de praz umplute cu branza fermentata (Olivia a marturisit cum a preparat-o: „din nuci de macadamia rehidratate, blenduite cu suficienta apa cat sa devina o pasta moale si lasate la scurs si maturat cu o lingurita de probiotice, sare de Himalaya si zeama de la o lamaie, pana a doua zi”).
- La final, Olivia a garnisit salata cu fire rebele de marar pe margini, carpaccio de sfecla si rosii maruntite, stroptite toate cu lamaie, sare roz si putin piper de cayenne.
Rulouri de dovlecei cu branza fermentata de macadamia
Ingrediente
Branza de macadamia deja fermentata
Ardei dulce deshidratat
Ulei de la rosiile uscate la soare
Dovlecei
Mod de preparare
- Pentru ca tot avea branza de macadamia gata fermentata („deci plina de enzime si, in principiu, un imbold serios pentru o digestie buna”), Olivia Steer a pus-o sa se cuibareasca in niste rulouri de dovlecei, taiate cu mandolina.
- Inainte de acest lucru, vedeta a aromat branza cu putin ardei dulce deshidratat si putin ulei din borcanul cu rosii uscate la soare.
„As fi putut sa las nitel la fezandat feliile de dovlecel, in foarte putin ulei de mac si niste zeama de lamaie, efectul cred ca ar fi fost mai spectaculos si n-as mai fi avut nevoie de scobitori ca sa tin ruloul strans. In plus, ar mai fi atenuat nitel din impactul lipidic al branzicii cu pricina (pe care l-am resimtit la nivelul tenului, de indata). Dar poate incercati voi varianta a doua si-mi spuneti si mie cum a iesit”, le-a explicat Olivia Steer cititorilor ei.
Pingback: Dieta Raw Vegan e cea mai buna? | nmb
Pingback: Raw Vegan Joy – Interviu pentru GhiduldeSanatate.ro