Carmen Bruma, gazda emisiunii TV „AI GRIJĂ DE TINE!” a preparat in o salata delicioasa, numai buna pentru stimularea imunitatii. Secretul consta in ingredientele sale deosebite, pline de nutrienti benefici pentru sanatatea organismului nostru.
Vedeta a postat aceasta reteta pe pagina ei oficiala de Facebook pentru a le impartasi fanilor ei din mediul online beneficiile pe care le are aceasta salata.
Ingrediente
2 gulii
2 morcovi
1 avocado bine copt
Miez de nuca
Germeni de linte (o lingurita)
Seminte de susan (o lingurita)
Seminte de dovleac (o lingurita)
Seminte de chia (o lingurita)
Marar
Patrunjel
Zeama de la o jumatate de lamaie
Sare
Ulei de masline
Mod de preparare
Specific oricarei salate.
Beneficiile ingredientelor din aceasta salata
Germenii de linte sunt bogati in proteine (25%), vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E si saruri minerale Ca, Fe, Mg, K, Se, Zn, Na. Sunt de asemenea foarte bogati in enzime si vitamine. Toate aceste substante continute de germeni imbunatatesc digestia, dau vitalitate, intaresc organismul general si ofera protectie impotriva radicalilor liberi.
Semintele de susan sunt o sursa foarte buna de fibre, minerale (printre care fosfor, calciu, fier, zinc, potasiu), in acizi grasi nesaturati (acidul oleic – peste 40%), acizi grasi poli-nesaturati (Omega 6 – 40% ) si 0,5% acid linolenic, elemente indispensabile organismului uman. De asemenea, sunt bogate in arginina, un aminoacid care contribuie la intarzierea aparitiei tumorilor, ajuta la detoxifierea ficatului si rinichilor si la intarirea sistemului imunitar. Tot arginina ajuta spermatogeneza, de unde si efectul de crestere a fertilitatii. Un consum de cate 20 de seminte crude pe zi, administrate inaintea mesei de pranz, asigura organismului necesarul de zinc pentru intrega zi. In plus, vitamina A continuta ajuta la imbunatatirea vederii.
Semintele chia au de 30 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 6 ori mai mult calciu decat laptele integral, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 15 ori mai mult magneziu decat in broccoli, de 8 ori mai mult omega 3 decat somonul, cu 50% mai mult acid folic decat sparanghelul, cu 25% mai multe fibre decat inul.