Olivia Steer este adepta stilului culinar raw, adica ea consuma hrana cruda, care nu a fost procesata cu ajutorul focului. In perioada de detoxifiere, Olivia a incercat o multime de salate delicioase, asa ca le-a impartasit fanilor ei retetele.
„In detox, imi musc degetele de pofta cind fac salate de tot felul. Le condimentez cu piper de cayenne, cu nucsoara si scortisoara, sare roz de Himalaya, le stropesc, de drag, cu ulei de trufe si zeama proaspata de lamiie, le pun bijoux de menta verde si busuoic, de rozmarin rupt acum din creanga. Le mai bag in seama cu niste shoyu, le inmultesc sub ploi usoare de susan alb si negru. Le dichisesc si le pozez”, a marturisit vedeta pe blogul ei.
In aceasta perioada, ea a invatat ce inseamna cu adevarat abstinenta, asa ca doar a gustat din salate, iar apoi s-a abtinut, deoarece a fost constienta ca dupa detoxifiere o asteapta eforturi si mai mari. „Odata ce se incheie perioada de detox, alte cazne ma-ncearca. Pare ca am unda verde sa maninc, dar n-am. Trecerea de la dieta cu lichide la cea cu mincare solida, se face incet, cu grija mare. Trebuie sa ma conformez.”, a subliniat prezentatoarea TV in aceeasi postare.
Trecerea de la detoxifiere la stilul ei de viata de dinainte se face treptat si cu grija, pana cand stomacul invata din nou sa digere mancare solida. Iata cateva dintre recomandarile ei: „Invat cumpatarea. Sa gust, dar nu mult. Nu mult si nu des. Nu des si nu seara. Nu seara si nu dimineata. La prinz doar, o portie de salata, cit intra intr-un bol japonez. Mestecata lent, ca intr-un ritual secret. In rest, sucuri si ceaiuri. Pina cind stomacul se reinvata sa digere mincare solida. Altfel, apar eruptii pe piele si stari de moleseala, indigestii neplacute si iritabilitate. Si nimeni nu vrea asta”, a explicat Olivia Steer.