Profita de ultimele macese din natura si prepara un sirop delicios.
Aceasta reteta este usor de preparat si are un gust delicios. Siropul de macese contine de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele. Este o bautura care poate fi consumata atat calda, cat si rece (dilueaza siropul cu apa, dupa gust). De asemenea, poti folosi siropul de macese ca indulcitor la inghetata sau castronul cu cereale si lapte.
Ingrediente
1 kg macese
Apa
750 g de zahar pentru fiecare litru de sirop rezultat
Borcane sterilizate, mici
Mod de preparare
- Spala aproximativ un kilogram de macese si indeparteaza-le tulpinile.
- Foloseste un storcator de fructe sau un blender pentru a le marunti.
- Fierbe aproape 2 l de apa si pune imediat macesele maruntite in oala deoarece vitamina C incepe sa dispara dupa ce acestea sunt taiate.
- Da macesele in clocot, opreste aragazul si lasa-le la racit timp de 15 minute. Strecoara mixul.
- Pune macesele din strecuratoare inapoi in oala, adauga inca un litru de apa peste ele si repeta procesul. Poti sa o faci chiar de trei ori pentru a stoarce totul din macese. Siropul rezultat are consistenta unei supe de rosii.
- Adauga circa 750 g de zahar la fiecare litru de sirop rezultat si da-l din nou in clocot. Nu e nevoie sa fiarba ore intregi.
- Dupa ce s-a fiert, poti incepe imbutelierea siropului in borcane sterilizate, de dimensiuni mai mici.
- Depoziteaza sirpul de macese intr-un loc racoros si intunecat si tine-l la frigider dupa deschidere.
Sursa: Jeremy Taylor