„Marul iubirii”, dupa cum obisnuiau sa denumeasca italienii rosiile, arata intotdeauna apetisant in bauturi, prin culoarea sa de un rosu-deschis. Acest suc de rosii, picant si consistent, nu face nici el exceptie. Rosiile au fost populare in bucataria italiana inca din Evul Mediu, cand abatele Serenio a adus pretioasele seminte din calatoriile sale in China. Bogate in vitamine antioxidante si minerale, rosiile stimuleaza energia si vitalitatea, ajuta la epurarea toxinelor si sustin organismul in lupta contra infectiilor.
Portii: 3-4
Ingrediente
450 g de rosii coapte, tocate
2 lingurite cu suc de lamaie
2 lingurite cu sos Worcestershire
1 lingurita cu sos de soia
Sare dupa gust
Un varf de cutit cu boia de ardei iute
Cimbru proaspat sau uscat, pentru garnisit
Mod de preparare
- Pune toate ingredientele, mai putin cimbrul, intr-un blender si omogenizeaza.
- Strecoara si serveste cu gheata si cu cimbru presarat deasupra.