Un sufleu de ciocolata poate fi desertul cu care sa-ti incanti invitatii de la masa. Este un preparat delicios, se prepara relativ repede si are un ingredient principal care este adorat de aproape toata lumea – ciocolata. Sfat: foloseste oua proaspete daca vrei sa obtii o consistenta pufoasa a albusurilor batute.
Timp total: 50 de minute
Timp de fierbere: 20 de minute
Timp de coacere: 30 de minute:
Portii: 4
Ingrediente
200 g de ciocolata menaj
3 pahare cu smantana
100 g de faina
100 g de unt
4 oua
2 linguri cu pesmet
2 plicuri de zahar vanilat
Cum sa prepari un sufleu de ciocolata
1. Topeste ciocolata.
2. Amesteca smantana cu faina.
3. Amesteca intr-un vas untul cu pliculetele de zahar vanilat si adauga ciocolata topita. Pune treptat mixul de smantana cu faina.
4. Pune vasul in bain-marie si fierbe, la foc mic, pana se ingroasa compozitia. Ai grija sa amesteci continuu.
5. Dupa ingrosare, ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca.
6. Adauga galbenusurile si amesteca bine. La sfarsit, pune albusurile batute spuma tare.
7. Pune acest sufleu de ciocolata intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Introdu prajitura la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.
Serveste fierbinte acest delicios sufleu de ciocolata, la maximum 10 minute dupa ce l-ai scos din cuptor.
Super reteta, big like pentru postare!