Prepara o reteta sanatoasa, speciala si saraca in calorii.
Daca iti place gustul dulce-acrisor, supa crema de morcovi cu portocale este alegerea ideala. Aceasta reteta este foarte populara in Scotia, are o textura fina si un gust racoritor si energizant de citrice.
Timp de preparare: 35 minute | Timp total: 50 minute | Portii: un bol
Ingrediente
2 portocale mari (una pentru ornarea supei)
2 felii de bacon, taiate
900 ml de apa (1½ cana)
1 ceapa
340 g de morcovi, rasi
1 lingura de arpagic, tocat
Sare ai piper
Mod de preparare
- Rade coaja de la portocala, pana la coaja alba (este amaruie).
- Pune intr-un vas feliile de bacon, apa, coaja de la portocala si ceapa. Fierbe ingredientele timp de 30 de minute si apoi scoate baconul, ceapa si coaja de portocale.
- Taie portocala pe jumatate si toarna sucul in vasul cu lichid. Adauga morcovii, arpagicul, sarea si piperul, dupa gust.
- Gateste 5-8 minute pana se fac morcovii.
- Taie in felii portocala si orneaza supa crema cu ele inainte de servire.