Este in pregatiri cu masa festiva si vrei sa prepari un desert special pentru intreaga familie? Am gasit o reteta de tort in varianta sanatoasa si delicioasa pe blogul Raw Vegan Joy pe care ti-o recomand cu placere: un tort raw de zmeura cu ciocolata alba.
Doina Oprea, autoarea blog-ului Raw Vegan Joy marturiseste: „Acest tort, pe care l-am realizat pentru ultimul Potluck, noua ne-a placut foarte mult. Combinatia de dulce-acrisor a fost perfecta. Desi mananc foarte rar acest tip de desert, atunci cand o fac imi place sa fie o incantare si un festin al gusturilor.”.
Urmatorul tort raw nu necesita gatire, asadar isi pastreaza intact gustul si toate proprietatile nutritive ale ingredientelor.
Timp de preparare: 30 minutes
Hidratare: 08h 00min
Ingrediente necesare
Pentru blat
migdale – 500 g
pastai vanilie – 2 pastai (partea interioara)
miere de salcam – 3 linguri
unt de cacao – 100 g
Pentru crema
nuca caju – 500 g
sirop de agave – 5 linguri
zmeura congelata – 200 g
unt de caco – 200 g
Ciocolata alba
unt de cacao – 300 g
banana – 1 bucata
sirop de agave – 3 linguri
Cum sa prepari acest tort raw
Topeste untul de cacao la 40 de grade Celsius in bain-marine sau deshidrator.
Blat: Foloseste pulpa ramasa de la realizarea laptelui de migdale la care adaugi miere, vanilie si unt de cacao. Framanta bine pana se omogenizeza compozitia si apoi preseaz-o intr-un inel culinar, formand un blat. Da-l la congelator pana prepari crema de zmeura.
Crema de zmeura: Hidrateaza nuca de caju 2-4 ore. Zdrobeste zmeura in blendar folosind functia ice, apoi amesteca in robotul cu lama in S zmeura, siropul de agave si nuca de caju, pana obtii o crema fina. Adauga untul de cacao si mai amesteca putin pana se incorporeaza si omogenizeaza totul. Toarna crema peste blat si lasa la congelator pana realizezi stratul de ciocolata alba.
Ciocolata alba: Amesteca in robotul cu lama in S untul de cacao, banana si siropul de agave. Toarna jumatate din cantitate peste tortul raw. Lasa-l la rece pana se intareste. Scoate inelul culinar si toarna restul de ciocolata, urmarind sa se scurga putin din ea si pe lateralele tortului.
Testeaza acest tort raw de zmeura si ciocolata alba si vei avea un succes garantat la masa de Paste!
Iti recomand sa intri pe rawveganjoy.ro si sa incerci alte retete de tort raw preparate de Doina Oprea:
Tort de ciocolata cu ananas: „Acest tort seamana foarte mult la gust cu Tortul Dobos. Mie mi-a placut foarte mult. Este primul tort din care am putut sa mananc o cantitate mai mare, fara sa am senzatia de satietate dupa prima feliuta.” – Doina Oprea.
Tort din ciocolata alba si crema de portocale: „Eu nu mananc in mod curent lucruri atat de complexe, nici nu prea combin fructe cu nuci, dar pentru ocazii speciale si pentru oameni care inca mai mananca asa, imi face placere sa le pregatesc. Sunt foarte incantata de combinatia cu unt de cacao si de gustul fin si rafinat pe care il da acesta dulciurilor.” – Doina Oprea
O reteta de nota 10, big like 😀