Sotia lui Cabral adora combinatiile inedite de ingrediente culinare, iar reteta pe care am descoperit-o pe blogul ei face parte din aceasta categorie.
„Ador combinatiile inedite de ingrediente culinare. Pizza cu ananas, salate clasice combinate cu fructe si alune sau migdale, pepene cu prosciutto, struguri cu branzeturi etc. Iar reteta urmatoare face parte din categoria asta. Mai e si delicioasa!”, a marturisit Andreea Ibacka pe blogul ei oficial.
Ingrediente
Rasol alb de vita
ulei de masline
Sare
Piper
Rozmarin
Unt
Sos tomat
Apa
2 morcovi
4 ciuperci de padure
1 ceapa
1 lingura dulceata de gutui
Mod de preparare
- Taie vita in fasii, toaca marunt morcovii si ceapa si marunteste ciupercile.
- Unge bine carnea de vita cu ulei de masline, condimenteaz-o cu sare, piper si rozmarin si las-o la marinat. „Pentru fragezire, ar fi bine sa stea la frigider inchisa intr-o punga de plastic vreme de doua ore”, ne recomanda Andreea Ibacka.
- Rumeneste vita intr-o tigaie, folosind un cubulet de unt si amestecand continuu. „Nu lasati carnea sa se prajeasca prea mult, savoarea se simte in momentul in care e facuta mediu”, ne sfatuieste vedeta.
- Toarna in tigaie sosul tomat diluat cu putina apa (Andreea Ibacka a folosit bulion facut in casa, dar poti incerca si cu suc de rosii, fiindca nu necesita diluare).
- Adauga morcovul taiat marunt, deoarece acesta fierbe cel mai greu.
- Separat, caleste usor ceapa tocata si ciupercile si adauga-le peste compozitia anterioara.
- Lasa-le sa fiarba impreuna la foc mediu circa 15 – 20 de minute, amestecand din cand in cand si completand cu apa, daca este nevoie.
- La sfarsit, adauga in sos o lingura rasa de dulceata de gutui si amesteca din nou.