Pielea ta trece prin perioade de criza? Noul concept de cosmetica sterila (vezi articolul Cosmetica sterila, un concept unic care elimina nevoia de conservanti) cu sistem D.E.F.I. iti rezolva problemele pielii si te ajuta sa folosesti zilnic produse sigure, fara conservanti, parfum sau agenti tensioactivi.
D.E.F.I (Dispozitivul Exclusiv pentru pastrarea Formulei Intacta), o inovatie tehnica unica, brevetata, reprezinta un sistem de inchidere a tubului ce garanteaza ca produsul poate fi livrat fara contaminare.
Pielea hipersensibila este pielea cu un prag de reactie foarte ridicat. Ea are un nivel de sensibilitate care genereaza reactii (obiective si subiective) si disconfort real subiectului. Exista doua tipuri principale de piele hipersensibila: alergica si intoleranta.
Produse pentru pielea hipersensibila si alergica cu sistem D.E.F.I.
Gama Avene Tolérance Extrême cuprinde 2 produse (crema de hidratare si laptele de curatare) si este sterila de la inceput si pana la finalul utilizarii, datorita sistemului complet ermetic brevetat D.E.F.I. Adaptate complet conceptului de cosmetica sterila, aceste produse sunt create cu un numar minim de ingrediente atent alese (crema: 9, lapte de curatare: 6) si sunt fara conservanti, parabeni, parfum si emulsifianti.
Crema Avene Tolérance Extrême are o textura cremoasa si un efect rapid de calmare, oferindu-i pielii tale hidratarea de care are nevoie pe durata intregii zile. Laptele de curatare Avene Tolérance Extrême are o textura blanda si curata delicat fata si ochii fara nici un risc suplimentar de iritare.
Aceste produse sunt adecvate in special pentru:
- Consumatorii de produse de ingrijire a pielii care cauta produse sigure.
- Persoane cu piele hipersensibila sau predispusa la alergii.
- Piele care nu tolereaza folosirea produselor cosmetice standard.
- Piele predispusa la alergii si foarte iritata (inrosire, piele care strange, furnicaturi…).
- Dupa proceduri medicale (laser, peeling…).
Produse pentru pielea intoleranta cu sistem D.E.F.I.
Pielea intoleranta are o reactie excesiva la o substanta, o situatie sau o agresiune (conditii climatice, scrubbing, cosmetice iritante). Pielea este iritata: ea inteapa si pare ca strange. Pelicula hidrolipidica este afectata. Cateodata pot fi observate inrosire si descuamare.
O pereche enzima/receptor, Serin Proteaza/PAR2, a fost identificata in cheratinocite (celulele epidermice) ca fiind responsabila pentru inflamarea si afectarea barierei pielii, mecanismul de actiune fiind identificat de laboratoarele Pierre Fabre.
Solutia se numeste Parcérine®, un nou ingredient activ pentru pielea intoleranta. Aceasta molecula originala brevetata are o interactiune cu o afinitate mare cu serin proteaza si o impiedica sa activeze receptorul PAR2, reducand astfel productia de IL-8 si dezactivand raspunsul inflamator. Mai exact, prin calmarea iritatiei si prin refacerea barierei hidrolipidice afectate, Parcérine® reduce reactivitatea pielii si garanteaza protectie eficienta si de durata.
Crema pentru piele intoleranta Avene este formulata cu un numar minim de ingrediente, selectate pentru blandetea si siguranta lor, contine substanta Parcérine® si foloseste formule complet lipsite de conservanti, iar produsul ramane complet steril pe toata perioada utilizarii datorita sistemului D.E.F.I. Crema are o textura usoara care se absoarbe rapid. Dacai ai o piele uscata intoleranta, alege o textura mai onctuoasa a cremei RICHE.
Produse pentru pielea atopica si foarte uscata cu sistem D.E.F.I.
Pielea atopica se caracterizeaza prin xeroza permanenta (uscaciune), care se exacerbeaza in timpul congestiilor si prin leziuni inflamatorii care se dezvolta in zone localizate caracteristice ale corpului, cum ar fi cotul sau pliurile de la genunchi.
„Dermatita atopica este o dermatoza inflamatoare cronica, ce afecteaza, in principal, copiii si devine din ce in ce mai frecventa: numarul de cazuri a crescut de trei ori in 30 de ani! Pacientii sufera si de prurit (mancarimi), care le afecteaza nu numai calitatea vietii, dar si pe cei dragi.”, explica dr. Didier Coustou, medic dermatolog in cadrul laboratoarelor dermatologice A-DERMA.
Cele mai frecvente tratamente recomandate pacientilor cu dermatita atopica sunt corticosteroizii (antiinflamatoare puternice prescrise pentru congestii si care se aplica pe leziunile provocate de eczema) si emolientii (se aplica zilnic pe tot corpul pentru a combate uscaciunea pielii si pentru a reduce frecventa congestiilor).
Pacientii care sufera de dermatita atopica folosesc in medie 17 kg de emolienti pe piele in anii de tratament, de aceea este esential ca numai ingrediente de calitate sa se aplice pe o piele atat de vulnerabila. Noua linie EXOMEGA D.E.F.I. este singura linie de produse pentru ingrijirea pielii atopice are garanteaza conservarea ingredientelor esentiale fara conservanti si a fost testata clinic pe 6.000 de pacienti sub control dermatologic si pediatric.
Crema emolienta EXOMEGA D.E.F.I. este recomandata pentru pielea atropica si foarte uscata si reduce semnificativ frecventa deshidratarilor cutanate severe, are o actiune anti-iritanta, reduce eritemul si are un efect relipidant si hidratant.
Balsamul emolient EXOMEGA D.E.F.I. este un adjuvant in tratamentul dermatitei atopice foarte severe, poate fi utilizat impreuna cu dermato-corticoizi, mareste intervalul de timp intre puseuri, calmeaza si hraneste pielea.
Datorita cosmeticei sterile, EXOMEGA D.E.F.I. contine numai ingrediente active esentiale ce reduc uscaciunea si calmeaza pielea atopica si foarte uscata:
- Extract de plantula de ovaz Rhealba®: reduce inflamatiile, regleaza tulburarile imunitare si impiedica adeziunea stafilococilor aurii.
- Filaxerine®: restimuleaza sinteza filagrinei, ajuta la reconstruirea barierei hidratante a pielii si sporeste impermeabilitatea barierei hidratante a pielii.
- Vitamina B3.
Produsele au o formula perfect protejata, sterila pe tot parcursul utilizarii, nu necesita P.D.D. (perioada dupa deschidere). Se aplica foarte usor, atat pe corp, cat si pe fata (nou-nascut, copil, adult), si patrund repede in piele.
Pingback: Dermato-cosmetica de la A la Z. De la sanatate la furmusete