Pentru a garanta nivelul de siguranta deosebit de ridicat de care are nevoie pielea hipersensibila, Avène a inventat cosmetica sterila, singura modalitate de a selectiona numai ingredientele esentiale si de a elimina in sfarsit nevoia de conservanti. Noul concept a fost lansat astazi, 28 martie, in cadrul unei conferinte de presa.
Inovatia tehnica DEFI, alternativa la conservanti
Fara folosirea conservantilor, produsele cosmetice nu ar fi fost posibil sa fie pastrate intr-un tub obisnuit dupa deschidere. Dupa doar cateva zile, bacteriile din exterior sau degetele utilizatorului le-ar fi contaminat.
Pentru prima oara, progresul tehnic revolutionar a rezolvat problema conservarii formulelor sterile din tuburile mari, fara a folosi conservanti si protejandu-le de contaminarea exterioara. Secretul este D.E.F.I (Dispozitivul Exclusiv pentru pastrarea Formulei Intacta), o inovatie tehnica unica, brevetata. Prin urmare, acest sistem de inchidere a tubului garanteaza ca produsul poate fi livrat fara contaminare.
Cum functioneaza?
Un manson intern special pentru tub a fost fabricat pentru a se potrivi noului sistem cu capac „D.E.F.I”. Aceste doua piese (manson si capac) se suprapun perfect pentru a asigura etansarea completa. Capacul „D.E.F.I” consta din patru piese care includ o membrana supla care se ridica atunci cand tubul este presat si revine la pozitia sa initiala cand presiunea este indepartata.
Acestea sunt componente de inalta precizie, fabricate la o sutime de milimetru, care asigura coeziunea perfecta a intregului sistem. Teste de etanseitate sunt efectuate in diferite etape ale procesului de asamblare a capacului. In sfarsit, invelisul se monteaza perfect pe capac (fara spatii libere) si este sigilat cu o clema impotriva falsificarii care va fi indepartata numai de utilizatorul final.
Astfel, Avène Dermatological Laboratories au impus un protocol strict in dermatocosmetica:
– sterilizarea prin productie (a tuturor echipamentelor de productie, a formulelor, a ambalarii);
– un sistem de etansare brevetat, D.E.F.I, perfect ermetic, ce asigura pastrarea sterila a formulei pe tot parcursul utilizarii produsului;
– ingrediente atent selectionate si intr-un numar limitat.
Aceasta combinatie unica, cosmetica sterila, dezvoltata de echipele de cercetare ale Pierre Fabre, este singura care garanteaza ca produsele raman sterile si protejate in tot cursul folosirii si ca au formule fara parabeni, conservanti sau alte substante cu functie de conservare indirecta.
Conservantii din cosmetica
Se stie ca trebuie adaugati conservanti in formulele cosmetice pentru a garanta siguranta si calitatea lui prin prevenirea contaminarii si dezvoltarea in timpul depozitarii si folosirii neintrerupte de catre consumatori. Pana in prezent, aceasta a fost singura metoda de a prelungi durata de viata a produselor cosmetice dupa ce acestea au fost deschise. Insa specialistii Avène au lansat conceptul de cosmetica sterila.
Lista oficiala din Anexa VI a Directivei Uniunii Europene privind Cosmeticele contine nu mai putin de 57 de conservanti autorizati, printre care parabenul, clorfenezina, fenoxietanolul, izotiazolinona, formaldehida și acidul benzoic.
Totusi, exista numeroase substante neincluse in mod oficial pe lista conservantilor care sunt folosite pentru activitatea lor bactericida si deci conservanta in produsele asa-zis “fara conservanti”. Cateva exemple sunt etilhexil glicerina, alcoolul si pentilen glicolul.
Conservantii sunt periculosi mai ales pentru persoanele cu pielea sensibila si care sufera de anumite afectiuni, cum ar fi dermatita atopica. „Conservantii sunt molecule potential iritante sau alergenice pentru pielea atopica foarte vulnerabila, care este ca sugativa. Prin urmare, este important sa fie eliminate atunci cand se trateaza aceasta patologie a pielii. De asemenea, sterilitatea formulei si necontaminarea acesteia dupa deschidere sunt esentiale, pentru ca pielea pacientilor atopici, populata intens de stafilococi aurii, este foarte susceptibila la infectii secundare”, mentioneaza Prof. J.F. Nicolas, directorul sectiei de alergie si imunologie clinica de la Spitalul Universitar Lyon si expert in domeniu.
Pentru mai multe informatii si produse, vizitati www.eau-thermale-avene.ro.
Pingback: Ghidul De Sanatate Ingrijirea pielii sensibile: las-o sa respire! - Ghidul De Sanatate