Acneea, cea mai frecventa problema a tenului, afecteaza viata fiecarei persoane la un moment dat. Poate sa apara la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de cosurile inestetice si deranjante. Daca acestea se inmultesc constant este indicat sa mergem la dermatolog de urgenta. Este un semn clar ca buna igiena si eventualele tratamente locale nu fac fata problemei.
Acneea si cauzele aparitiei acesteia
In general, acneea este rezultatul porilor infundati, fiind o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee. Cel mai mare numar de glande sebacee se gaseste pe fata, gat si spate, care produc sebum, o substanta uleioasa ce ajuta pielea sa fie impermeabila si o impiedica sa se usuce.
Este bine de stiut faptul ca infectiile pot inrautati situatia. Astfel, acneea este rezultatul unor factori multipli precum celulele de piele moarte, sebumul in exces, inmultirea bacteriilor si o componenta hormonala.
Acneea, factor de izolare sociala
Acneea nu cauzeaza numai un disconfort fizic, ci poate avea un impact major si asupra vietii sociale. Mai ales asupra tinerilor, foarte preocupati de aspectul lor fizic. In astfel de situatii ei se pot simti stanjeniti, tind sa evite contactele vizuale, se retrag si pot ajunge chiar sa se izoleze. Din teama de a nu fi respinsi si evaluati negativ, tind sa ezite sa interactioneze, mai ales cu persoane de sex opus, pentru ca se simt neincrezatori.
Igiena corecta a fetei, importanta in tratarea acneei
Un ten curat respira si este mai luminos. Acesta trebuie curatat atat dimineata, cat si seara cu o lotiune speciala pentru tipul de ten pe care il ai. Evita sapunul, oricat de fin ar fi, deoarece usuca pielea fetei. Apoi, aplica o lotiune tonica si hidrateaza pielea cu crema. De preferat ar fi ca aceste produse pentru ingrijire sa fie recomandate de medicul dermatolog.
Pentru a mentine o igiena corecta a fetei este important sa schimbi de doua ori pe saptamana asternutul. Pe fata de perna raman microbi, se transpira si tocmai de aceea este esential sa o speli des la temperaturi cat mai ridicate. In plus, pernele si patura trebuie scuturate si aerisite zilnic pe geam pentru a indeparta macar o parte din microorganismele adunate.
Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie, ne sfatuieste: „Atunci cand acneea se inrautateste in ciuda mentinerii igienei locale este bine sa mergem la dermatolog”.
Tratamentul, un element cheie pentru inlaturarea cosurilor
“Fiecare tratament se individualizeaza si raspunde diferit, de aceea si rezultatele pe acelasi tip de acnee pot fi diferite de la individ la individ, in functie de factori generali, hormonali, genetici sau constitutionali. Tratamentul este unul complex si se individualizeaza in functie de forma clinica, extinderea, vechimea, tratamentele anterioare sau dupa varsta pacientului. Astfel, ca paleta de tratament cuprinde: antibiotice locale sau generale, bactericide locale, hormoni sau retinoizi. Toate acestea se iau numai sub directa indrumare a medicului”, ne mai explica dr. Anca Dobos.
Printre cele mai noi tratamente puse la dispozitia pacientilor se numara: laserele chirurgicale si terapia cu lumina (IPL, UV sau LED). Aceste tratamente nu au efecte secundare si se pot repeta ori de cate ori este nevoie. In acest fel, ramane la alegerea medicului dermatolog daca mai adauga solutii locale sau tratamente cu tablete pe cale generala.
Costul unei sedinte de IPL (Lumina Intens Pulsata) este de 125 de euro pe sedinta, iar tratamentele dermatologice sunt procedure standardizate deci beneficiile cat si efectele secundare sunt mult mai previzibile. Si costurile si tratamentele se individualizeaza de la caz la caz.
Mai multe detalii poti gasi pe site-ul: www.drdobosanca.ro
Foarte bune aceste produse de la Thursday Plantation, va pot confirma, le-am folosit si sunt eficiente impotriva cosurilor si punctelor negre si le recomand cu mare incredere. Pentru ten am folosit de la firma asta 4 produse- spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee care m-au ajutat si pe mne sa ma vindec definitiv
Eu am avut acnee timp de 8 ani de zile, din perioada cand am intrat la liceu si am reusit sa ma vindec definiv dupa ce am descoperit un medic foarte bun. Aceasta mi-a zis ca trebuie sa am mare grija cu alimentatia si sa incep sa fac un tratament cu creme anti-acnee pe baza de produse cu ulei 100% pur din arbore de ceai -tea tree oil de la Thursday Plantation. Rezultatele au fost spectaculoase, mi-au curatat total tenul de cosuri si puncte negre. Eu am folosit de la ei si un sapun organic si o sticluta de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil pentru cosurile de corp, mai ales cele de spate si piept. La inceput mereu am pus 2–4 picaturi de ulei peste sapunul organic sa fie mult mai puternic si va recomand sa faceti la fel.
Curatarea temeinica este esentiala,bb cleancer zilnic dimineata si seara si pealing gel enzimatic de doua ori pe saptamana.Masca de mesc toner si crema daca nu esti alergica .Atentie ca prima data o sa fie mai rau ca sa-ti fie bine ,e regula de aur haha..Vizita la dematocosmetician ca sa curete porii infectati.Excls fondul de ten si numai bb skin79 crema fond de ten cu ingrediente naturale ,recomand bb skin79 hot pink ,aplicare cate putin ,putin pentru ca este consistent tare.
bb crem skin o sa reglege frumos sebumul in excer si are spf 30 ,daca esti super bronzata merge bb bronze ,eu le amestec ,asta are spf 50.Soarele face sebumul sa o ia razna.
Igiena este esentiala curatarea si tratarea cu bb cream si gama melc,macar tonerul serum si mascuta.
Hidratarea 2 l/zi,dieta cu alimente sanatoase ,detoxifierea erganismului,fara zahar dulciuri si fast food,mai usor cu fumatul si toxinele de tot felul inclusiv cola ,odihna,miscare si masaj limfatic saptamanal.
Pachetul asta face minuni Eu am luat bb cu tansport gratis si mostre multe de la skin79.ro, merita banutii si e ca o bijuterie ambalajul