Fata este partea corpului pe care femeile o gasesc extrem de versatila. Exista numeroase posibilitati prin care poti estompa anumite trasaturi ale fetei pentru a le scoate in evidenta pe cele care te avantajeaza, de exemplu printr-un machiaj corector.
Tipul ideal de fata este cel oval, astfel incat corectiile se realizeaza pentru a ajunge la aceasta forma. Acestea se fac cu ajutorul unui fard de culoare ciocolatie, care sa estompeze trasaturile nedorite. In acest mod se creeaza un joc de lumini si umbre care ascund imperfectiunile, obtinand o forma a fetei pe care nu o ai de la natura. In general se evidentiaza fruntea, pometii si buzele; pentru luminozitate se recomanda nuantele de bej, maro deschis, roz.
Iata cateva trucuri cu care sa maschezi imperfectiunile fetei:
Corectarea formei fetei
Fata rotunda
Se corecteaza prin reducerea volumului in zona maxilarelor si a obrajilor. Pentru efectul de alungire foloseste doua fonduri de ten in nuante diferite: unul mai deschis decat pielea si unul mai inchis. Nuanta inchisa aplic-o de la ureche pana spre varful barbiei, mai gros si mai estompat pe maxilar. Nu acoperi in intregime barbia pentru ca iti vei scurta fata. In celelalte zone foloseste culoarea mai deschisa. Incearca sa dai o forma ovala fetei, aplicand pudra in tuse verticale la nivelul tamplelor si al pometilor. Ai grija la nuantele pe care le alegi; culorile trebuie sa se imbine armonios, nu sa para pete independente de culoare.
Fata triunghiulara
Exista doua tipuri de fata triunghiulara: fata in forma de inima (triunghi cu varful in jos), cu fruntea mai lata decat barbia, si fata in forma de para (triunghi cu varful in sus).
1. Fata in forma de inima se corecteaza ingustand fruntea si latind barbia. Fondul de ten in nuanta mai deschisa se aplica pe barbie si pe partile laterale ale mandibulei. Pe lateralele fruntii foloseste un ton mai inchis, lasand zona centrala in tonul ei natural. Pentru a da volum in partea de jos a fetei, poti accentua volumul buzelor.
2. Fata in forma de para necesita latirea fetei in partea de sus. Pe frunte aplica un fond de ten deschis sau o pudra iluminatoare, iar pe maxilare o nuanta mai inchisa. Aplica fard de obraz pe pometi pana spre tample si accentueaza cat mai putin buzele.
Fata alungita
Fata alungita are fruntea mai inalta decat mandibula sau invers. Corectia presupune rotunjire; pe partile laterale (tampla, pometi, maxilar inferior) se foloseste nuanta mai deschisa, iar pe frunte, barbie si mandibula culoarea mai inchisa pentru a o scurta. Fardul se aplica orizontal dinspre lobul urechii spre aripile nasului.
Fata patrata
Trebuie sa accentuezi centrul fruntii si al barbiei si sa umbresti pometii prea proeminenti. Diminueaza volumul obrajilor printr-un fond de ten inchis, aplicat in forma alungita, aproape de ochi. Fardul de obraz se aplica in stil triunghiular, de la marginea pleoapelor si cu varful spre tample.
Corectarea formei fruntii
Fruntea bombata
Se corecteaza prin fond de ten mai inchis in centru si mai deschis spre lateral.
Fruntea plata sau adancita
Deasupra sprancenelor si in mijloc aplica fond de ten deschis, iar in partile laterale foloseste o nuanta inchisa.
Corectarea formei nasului
Nasul turtit sau lat
Se estompeaza acoperind partile laterale cu o nuanta mai inchisa de fond de ten. Pe mijlocul nasului, pana la varf, traseaza o linie cu un fond de ten mai deschis. Nu uita sa imbini bine cele doua culori.
Nasul lung
Se scurteaza daca aplici fond de ten mai inchis pe varf si la radacina acestuia.
Nasul mic
Aplica nuanta mai deschisa pe partile laterale si pe centrul nasului.
Nasul mare sau inalt
Fardeaza nasul intr-o culoare mai inchisa decat nuanta folosita pe ten. Fa-l sa para mai fin prin doua tuse mai inchise pe partile laterale.
Tu stii care e forma fetei tale si care sunt trasaturile pe care le poti corecta? Nu ai nevoie decat de doua tonuri diferite de fond de ten si de putina indemanare pentru a avea o fata perfecta. Poti urmari pe Youtube si un tutorial de corectare prin machiaj a imperfectiunilor tenului si fetei: intra AICI.
Cunosti alte trucuri de machiaj corector? Impartaseste-le cu noi printr-un comentariu la acest articol.