Cand ne gandim la lifting facial, cele mai multe dintre noi avem in minte proceduri chirurgicale invazive care lasa cicatrici si care necesita o buna perioada de refacere. Din fericire, exista si alte optiuni pentru cele care vor ca tenul lor sa arate mai tanar si mai ferm. Aceste alternative nechirurgicale sunt mai putin invazive si ajung in ultimul stadiu mai repede, provocand mai putina durere. Cel mai important este ca ele minimizeaza multe din riscurile la care o pacienta este supusa daca opteaza pentru o procedura chirurgicala de lifting facial.
Potrivit plasticsurgeryportal.com, exista mai multe alternative pentru lifting facial chirurgical. Mai jos gasesti unele dintre cele mai bune proceduri nechirurgicale de lifting facial, recomandate femeilor care cauta o modalitate mai putin invaziva pentru a-si imbunatati aspectul.
Substantele de umplere injectabile
Substantele injectabile de umplere a ridurilor (sau fillerele) reprezinta una dintre cele mai cunoscute alternative la liftingul facial. In aceasta categorie se incadreaza multe produse, insa toate implica acelasi proces de baza si dau aceleasi rezultate.
In acest caz este folosit un ac pentru a injecta produsul in anumite zone ale fetei. Volumul adaugat sub piele ajuta la netezirea ridurilor si a liniilor nedorite. In plus, unele substante de umplere pot fi folosite pentru a mari volumul buzelor. Conform doctoroz.com, unele dintre cele mai importante produse din aceasta categorie sunt Juvederm, Restylane, Radiance si CosmoPlast.
Procedura este considerabil mai putin invaziva decat metodele chirurgicale. Deoarece intre aceste substante exista mici diferente, este important sa vorbesti cu un doctor pentru a fi sigura ca folosesti produsul adecvat pentru rezultatele dorite.
Termajul
Termajul este diferit fata de liftingurile traditionale si de substantele injectabile, fiind complet neinvaziv. Procesul implica utilizarea tehnologiei cu radio-frecventa prin care colagenul este adus la suprafata pielii in mod natural. Aparatul incalzeste straturile adanci ale pielii, in timp ce suprafata pielii este racita pentru a fi pastrată intacta in timpul procedurii. Fara incizii sau injectii, pielea va fi mai neteda si mai ferma.
Procedura este rapida (de obicei dureaza mai putin de o ora) si presupune foarte putina durere si disconfort. Tratamentul continua sa lucreze mult timp dupa sedinta la medic, deoarece aceasta tehnologie stimuleaza producerea de noi fibre de colagen. Prin urmare, aceasta alternativa de lifting facial necesita mai putine sedinte decat celelalte metode.
Botoxul
Desi considerat o substanta de umplere, acest produs functioneaza putin diferit de cele mentionate mai sus. Botoxul sau toxina botulinica nu adauga volum pentru a netezi ridurile, ci ajuta la controlul miscarilor musculare ale fetei noastre care cauzeaza formarea ridurilor, cum ar fi zambetul sau incruntarea. De regula, Botoxul este injectat in zone din jurul fruntii sau ochilor pentru a relaxa muschii faciali care formeaza riduri. Astfel realizam aceleasi miscari, iar pielea ramane neteda si intinsa.
Implicand doar injectari, metoda cu botox are un caracter mai putin invaziv decat procedura chirurgicala. Cu toate acestea, unele paciente trebuie sa revina pentru tratamente suplimentare daca vor sa ajunga la rezultatele dorite.
Tratament profund cu laser (IPL)
Asemeni termajului, acest tratament este complet neinvaziv. Cu toate acestea, procedura utilizeaza o lumina intensa pentru a stimula producerea de colagen si cresterea tesutului conjuctiv. Laserul se aplica pe piele si este sigur pentru aplicarea pe fata. Pe langa eliminarea ridurilor, tratamentul cu laser ajuta pielea cu leziuni solare, pori mariti, pete datorate varstei sau acne rozacee sa arate mai neteda si mai tanara.
Procedura cu IPL este de obicei completa dupa o serie de 5- 8 sedinte de cate o jumatate de ora. Aceasta alternativa provoaca foarte putina durere si disconfort.
Liftingul cu fire de suspensie
Acest tip de lifting presupune utilizarea unui fir foarte subtire introdus in pielea fetei cu ajutorul unui ac. Apoi, medicul poate deplasa firele pentru a intinde fata, oferindu-i un aspect mai neted si mai ferm. Chiar daca procesul in sine pare putin neobisnuit, poate reprezenta o alternativa rapida si eficienta la liftingul facial chirurgical traditional.
Unul dintre avantajele liftingului cu fire este faptul ca pacienta poate utiliza o oglinda in timpul sedintei pentru a se asigura ca rezultatele sunt cele dorite. Procesul dureaza de obicei mai putin de o ora si este foarte putin invaziv, comparativ cu metodele chirurgicale.
Concluzii
Tine cont de faptul ca procedurile mentionate nu pot avea aceleasi rezultate ca in cazul liftingului chirurgical. Cu toate acestea, ele minimizeaza multe din riscurile asociate cu majoritatea procedurilor invazive. Daca iei in considerare orice tip de procedura cosmetica, chirurgicala sau de alt gen, discuta cu un doctor despre posibilele riscuri si efecte secundare inainte de a lua decizia finala.