Potrivit unor studii derulate de cercetatorii din Austria si Cehia, consumul in cantitati moderate de bere poate avea proprietati anti-inflamatorii ce au drept efect incetinirea procesului de imbatranire, deci berea poate fi un tratament antiimbatranire revolutionar.
„Hameiul este binecunoscut ca un bun antioxidant, el fiind folosit preponderent, pe langa industria berii, si in industria farmaceutica. Faptul ca il regasim printre ingredientele berii nu poate decat sa ne bucure, avand in vedere beneficiile sale pentru sanatate. Mai mult, doamnele iubitoare de bere au un motiv in plus sa se bucure de bautura lor favorita pentru ca aceasta poate intarzia chiar efectele imbatranirii„, a declarat Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Consumul moderat de bere, tratament antimbatranire
In studiul publicat de revista International Immunopharmacology, cercetatorii de la Innsbruck Medical University din Austria au dezvaluit ca hameiul utilizat in procesul de fabricatie la bere poate influenta productia de neopterina, un marker al proceselor inflamatorii, ca si nivelul de triptofan, aminoacid esential al carui nivel scazut pare sa se asocieze cu intensitatea crescuta a inflamatiilor.
Sprijinind descoperirile cercetatorilor austrieci, oamenii de stiinta din Republica Ceha au adus la randul lor in atentia publicului rezultatele unui studiu care demonstreaza ca un consum moderat de bere poate constitui un adevarat tratament antiimbatranire: mai exact, berea incetineste procesul de imbatranire si, mai mult, reduce posibilitatea producerii unui atac de cord in randul barbatilor.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare. Membrii fondatori ai Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie sunt Corina – Aurelia Zugravu, Alin Popescu, Mihaela Begea.