Asociatia Exista viata dupa doliu! va invita pe 24 noiembrie 2012 la o intalnire speciala, unica, o premiera in Romania: webinar gratuit cu tema “Familia indoliata – Ritualuri noi pentru Sarbatorile de iarna”.
Intalnirea va avea loc online, intre orele 18.00- 19.30 (ora Romaniei) si va fi un atelier live (webinar), interactiv, anonim, pe internet si GRATUIT. Sunt bineveniti si toti “prietenii la durere”: psihologi, manageri de resurse umane, preoti, medici, jurnalisti si alti profesionisti care vin in contact cu familii indoliate.
Din cuprinsul intalnirii
- Scurta prezentare a Asociatiei “Exista viata dupa doliu!” – servicii si proiecte.
- De ce unele din ritualurile traditionale fac mai mult rau decat bine celor care au pierdut o persoana draga? – “revelatii” utile si pentru cei apropiati familiei.
- Ce ritualuri noi ar putea aduce mai multa alinare familiei? Ritualurile noi ofera o semnificatie speciala in viata familiei indoliate, aduc un pic de echilibru, de alinare si un punct de sprijin si pot fi de un real ajutor in parcurgerea perioadei Sarbatorilor.
Pentru a rezerva un loc, va invitam sa ne scrieti la email [email protected] sau sa completati acest formular: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDVsZFJPLS1BdmxoNk9xdWdTdUF1NGc6MQ#gid=0
Vestea si mai buna pentru familiile din Bucuresti este ca ne vom intalni intre orele 10.00-12.30 la Biblioteca “Marin Preda” (Str. Stirbei Voda, nr.168, sector 1). Impreuna cu Livia Caciuloiu si Alex Caciuloiu (psihoterapeuti), vom “exersa” o parte din recomandari, intr-un cadru placut, cald, plin de respect, compasiune si grija pentru ceilalti participanti, dar si plin de idei noi si creativitate. Intalnirea e deschisa numai pentru persoane care au pierdut recent un om drag. Pentru ambele intalniri participarea este gratuita si numarul de locuri este limitat. Detalii la 0745.55.66.02 (tarif normal, reteaua Orange).
Statistici
In Romania, mor anual aproximativ de 51.000 de persoane tinere (sub 60 de ani), conform INS 2010. In urma lor, raman de 2-4 ori mai multe persoane indoliate (frati, parinti, copii, soti sau prieteni). In prezent, Romania nu are o structura care sa se ocupe de reintegrarea sociala sanatoasa a celor profund indoliati. Sesiunile de terapie sunt costisitoare, grupurile de sprijin sunt rare, nu exista carti in limba romana despre “Cum sa gestionezi doliul”. Situatia este si mai grava pentru ca jumatate din indoliati traiesc in mediul rural, au un nivel de educatie scazut si posibilitati materiale reduse, deci sunt o categorie sociala vulnerabila.
Despre asociatie
“Exista viata dupa doliu” este o asociatie non-profit (ONG), fara afiliere politica sau religioasa, care a avut din august 2010 pana in prezent peste 2.000 de beneficiari directi si indirecti. Beneficiarii nostri directi sunt parintii, copiii, partenerii de viata a peste 50.000 de persoane tinere (sub 60 de ani) care mor anual in Romania.