Alegerea verighetelor de casatorie este o ocazie speciala pentru fiecare cuplu si se va face o data in viata. Modelul se alege in functie de personalitatea cuplului, insa si simbolurile relatiei sunt un element cheie in acest proces.
Incepe din timp cautarea modelelor de verighete
Inainte de a merge la magazinul de bijuterii sau de a incepe cautarea online, vorbeste cu partenerul pentru a avea o idee de baza despre cum ar trebui sa arate verighetele.
Este posibil sa va razganditi de mai multe ori sau sa va indragostiti pe loc de un model pe care l-ati vazut pentru prima data in magazin si care nu corespunde deloc cu ce ati vizualizat. Exista multe stiluri de verighete dintre care puteti alege, in functie de personalitatea fiecaruia: verighete clasice, moderne, medievale, celtice, etc.
In general, o perioada de doua luni de zile de cautari si documentare este suficienta pentru a gasi modelul de verighete potrivit. Daca vreti si gravura pe inele, timpul se va mari deoarece numai acest proces poate dura chiar si cateva saptamani, in functie de producator.
Stabileste un buget si alege materialul
Pretul verighetelor variaza in functie de materialul din care sunt realizate. De exemplu, modelele din platina sunt cele mai scumpe, fiind urmate de aur si paladiu. Daca adaugi inelului si cateva diamante, pretul poate urca destul de mult.
In functie de preferinta si de buget, alege verighete din platina, aur, titaniu, argint, paladiu cu sau fara diamante. Conform studiilor recente, mai mult de 50% dintre mirese aleg verighete realizate din aur, iar 15% din platina.
Aurul este un metal rezistent si exista sub 4 variante cromatice: galben, alb, roz, rosu.
Platina este un metal care se gaseste mai rar si de aceea este si mai scump.
Paladiul este un metal pretion care seamana la aspect cu paltina, avand o culoare argintie spre gri, insa are o claritate mai mare si o greutate mai mica comparativ cu aurul si platina.
Titanul este cel mai rezistent metal, este hipoalergic si mai ieftin decat aurul, insa are dezavantajul ca nu se poate modifica.
Argintul este o alegere ieftina, insa este un metal mai putin durabil deoarece se poate deteriora rapid si poate irita pielea.
Gandeste-te la functia si la functionalitatea verighetelor
Atunci cand vrei sa cumperi verighete doar pentru ca arata bine este ca si cum ai alege mirele fara sa schimbi doua vorbe cu el. Alegerea unei verighete ar trebui sa se faca in conformitate cu stilul tau de viata:
– persoanele care practica sportul sau iubesc muzica ar trebui sa opteze mai degraba pentru un inel subtire, cu margini rotunjite, decat cele cu banda lata, voluminoase
– persoanele care lucreaza foarte mult cu mainile (in domenii precum cofetarie/patiserie, sculptura, olarit, sudori, electricieni etc.) vor dori un inel simplu, din metal solid, intrucat pietrele se pot desprinde si pierde usor
– persoanele care sunt alergice la anumite aliaje metalice ar trebui sa investeasca intr-un model de verighete realizate din platina sau titan deoarece sunt niste metale hipoalergice si nu irita pielea
Alege marimea corecta
Sa nu iti masori niciodata circumferinta degetului dimineata (retii apa in timpul noptii), dupa exercitii (se umfla degetele), in timpul menstruatiei (din nou, ai degetele umflate) sau atunci cand iti este foarte cald sau frig. Ia masura finala atunci cand te simti relaxata si ai o temperatura a corpului normala.
Cauta verighete de calitate
Verifica insemnele de calitate de pe interiorul inelelor si certificatul de garantie. Magazinele care comercializeaza metale si pietre pretioase trebuie sa aiba autorizatie ANPC, iar pentru modelele foarte scumpe se poate incheia o polita de asigurare.
Daca doresti produse de manufactura si calitate germana, iti recomandam Verighete Gerstner Colectia Clasic, executate de catre una dintre cele mai mari si mai prestigioase firme de profil din lume, AG Gerstner. Apreciat ca un brand de productie verighete la comanda cu un mare succes pe tot globul, produsele sale imbina atat calitatea estetica, cat si cea tehnica.
Modelele de verighete afisate sunt modele de baza, le poti comanda ca atare dar ai si optiunea de a le putea personaliza:
– tipul de metal pretios: aur de mai multe titluri, de la 333‰ (9kt) la 750‰ (18 kt), paladiu 500‰ sau 950 ‰, platina 600‰ sau 950‰
– culoarea acestuia (alb, galben, medium, rosu)
– finisajul exterior (lucios, mat, mat sablat, mat gheata)
– latimea inelului (de la 2 la peste 10mm)
– adaugarea de diamante sau renuntarea completa la aceste pietre pretioase