Ce-i de facut? Consuma produse organice / bio, fara adaos de pesticide. Bea din recipiente de inox sau sticla, si nu pune vreodata caserole de plastic in cuptorul cu microunde sau in masina de spalat vase, potrivit rodale.com.
Consumul de produse organice este unul dintre modurile in care poti reduce riscul aparitiei cancerului. Poti evita consumul substantelor nocive, evitand produsele ce au fost stropite cu pesticide sau care contin hormoni de crestere sau antibiotice. Hrana produsa fara ingrasaminte chimice, antibiotice sau hormoni este prin definitie, hrana organica.
Cum poti scadea riscul aparitiei cancerului? Iata cateva recomandari oferite de specialisti in domeniu:
Consuma hrana organica
Daca esti la magazin si doresti sa cumperi produse sanatoase, citeste etichetele si asigura-te ca sunt certificate bio si ca la fabricarea lor nu s-au folosit produse chimice, hormoni sau ingrasaminte naturale ce provin din surse posibil contaminate cu metale grele sau reziduuri.
Nu supune vreodata plasticul la temperaturi mari
Incalzirea plasticului in cuptorul cu microunde sau in masina de spalat vase il deterioreaza si astfel patrunde in mancare si bauturi. Unii compusi ai plasticului produc disfunctii sexuale, cancer si infertilitate. Renunta la plastic si foloseste recipiente din ceramica, sticla sau inox.
Nu intra in casa incaltata
Astfel, nu vei aduce in casa, de pe talpile pantofilor, pesticide, insecticide sau alte produse chimice.
Fara ftalati!
Ftalatii sunt substante chimice folosite la fabricarea multor produse de larg consum, de la parfumurile din spray-uri si lumanari aromate, pana la linoleum si jucarii de plastic. Ii gasim si in produsele cosmetice, in special in cele cu adaos de parfum. De aceea este bine sa eviti parfumurile de origine chimica si produsele din PVC sau vinilin.
Evita expunerea la radiatii, in cadrul investigatiilor medicale
Asta daca nu ai neaparata nevoie. Un studiu efectuat in 2008 arata ca expunerea la radiatii, in cadrul analizelor medicale, a crescut de 7 ori, din anul 1980.
Filtreaza apa potabila
Nimeni nu poate trai sub un clopot de sticla, asa cum nu-si poate crea propriul mediu de trai, fara vreun fel de produse chimice periculoase. Dar poti schimba modul in care alegi produsele folosite zilnic.
Cand spunem “mediu”, este imposibil sa ne gandim doar la aer si apa. Mediu inseamna, de asemenea, bucataria ta, jucariile copiilor tai, casoletele in care incalzesti mancarea in cuptoarele cu microunde sau cutiile in care iti este livrata pizza.
Preferabila ar fi o mai buna testare a materiilor prime folosite pentru fabricarea a diverse produse, inainte de a fi aprobate. Dar, pana ce acest lucru va fi posibil si pana ce vor fi interzise, trebuie sa citesti atent etichetele, pentru a evita substantele periculoase si a-ti mentine sanatatea.