Eco-Rom Ambalaje, o organizatie care se ocupa de reciclarea si valorificarea deseurilor de ambalaje, impreuna cu Universitatea Nationala de Arte Bucuresti au lansat ieri proiectul educational „eCO-LECTIA de ARTA”. Acesta reprezinta de fapt un traseu cultural cu zeci de lucrari de arta realizate din deseuri reciclabile, amplasate in mai multe locuri din Centrul Vechi al Capitalei.
Cele peste 20 de creatii realizate de tinerii artisti vor fi expuse in perioada 11 decembrie 2012 – 5 ianuarie 2013 in 13 locatii din Centrul Vechi: Van Gogh Cafe, Hotel Rembrandt, Laboratorul de cocktailuri, Galeria Horatiu Malaele, La Bonne Bouche, Galeria Sapte Selari, Interbelic, Tiki Bar, Mike’s, Atelier Mecanic, Lacrimi si Sfinti, Energiea Pub si Violeta’s Vintage. „Acest proiect este mai mult decat o expozitie de arta, este, in fapt, un program educational despre eco-design dedicat studentilor. Este, in acelasi timp, si o lectie de viata prin care ne propunem sa sensibilizam oamenii cu privire la importanta ambalajelor, a colectarii selective si a reciclarii deseurilor de ambalaje”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.
Lucrarile din deseuri reciclabile au fost realizate de 39 de studenti ai departamentelor de grafica si design din cadrul Facultatii de Arte Plasice si, respectiv, ai Facultatii de Arte Decorative si Design ale UNArte Bucuresti. „Designul inedit al produselor si decoratiunilor realizate din ambalaje colectate selectiv merita vazut! Faptul ca ambalajele au dat viata unor lucrari atat de fabuloase speram sa transmita mesajul ca acestea trebuie puse la locurile lor, in containerele colorate, pentru a putea fi reciclate, si nu la gunoi”, a subliniat directorul Eco-Rom Ambalaje.
Despre „eCO-LECTIA de ARTA”
Proiectul „eCO-LECTIA de ARTA” a demarat la inceputul lunii octombrie, prin sesiuni in care studentii au invatat despre designul acestora din punctul de vedere al impactului asupra mediului, despre eforturile si cerintele companiilor in aceasta privinta, precum si despre reciclarea deseurilor de ambalaje in Romania si la nivel international.
Toti tinerii artisti implicati in acest proiect si-au mobilizat prietenii, familia, cunoscutii sa colecteze deseurile de ambalajele necesare pentru realizarea lucrarilor. Astfel, proiectul a continuat cu partea creativa in care fiecare a trebuit sa propuna si sa creeze efectiv o lucrare din deseuri de ambalaje, coordonati de lector univ. Dr Anca Boeriu (FAP) si lector univ. Asociat Drd. Corina Duma (FADD).
Mai multe detalii despre proiect, dar si informatii despre colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje veti gasi pe site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.