Afla cum sa prepari pentru tine si familia ta bomboane Raffaelo in varianta sanatoasa, chiar la tine acasa!
Pe primul loc in topul preferintelor mele de dulciuri se afla bomboanele Raffaelo. Intotdeauna cand am ocazia ma rasfat cu o portie din aceste bomboane delicioase. Fulgii de cocos, crema apetisanta din interior si aspectul crocant sunt ingredientele cheie pentru un desert excelent. Bomboanele Raffaelo se prepara foarte usor in casa si nu necesita foarte mult timp. Am gasit o reteta in varianta sanatoasa pe blogul Biolandia pe care ti-o recomand cu placere.
Ingrediente
200 g alune caju crude
50 g fulgi de cocos
30 g unt de cocos
1 varf de sare
20 de alune sau migdale crude (optional)
5 linguri de sirop de agave, miere sau alt indulcitor natural
Mod de preparare
- Lasa alunele caju la inmuiat in apa timp de minimum o ora. Scurge-le si introdu-le in robotul de bucatarie. Paseaza alunele bine.
- Adauga fulgii de cocos si mai paseaza cateva zeci de secunde. Transfera amestecul intr-un bol si adauga untul de cocos, sarea si siropul de agave.
- Ia o aluna sau o migdala si acoper-o cu pasta de alune caju (cam o lingurita cu varf de pasta).
- Freaca intre palme pana capata forma unei bilute si apoi tavaleste bomboana raffaelo prin fulgii de cocos ras.