SpitalOnline.ro, prima platforma de live chat medic – pacient la nivel european, se lanseaza in Romania la initiativa antreprenoriala a unui grup de medici romani, cu suportul unor specialisti din Marea Britanie, in urma unei investitii de aproximativ 30.000 de euro.
Proiectul reprezinta o alternativa rapida a consultatiilor medicale clasice prin care pacientii vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite in cadrul a 30 de specialitati, sustinute initial de un numar total de 150 medici.
Ce este spital online si cum ajuta pacientii?
„Traim intr-o era a vitezei si a digitalului, iar interactiunea medic-pacient trebuie sa tina pasul cu aceste schimbari tehnologice. De aceea, SpitalOnline.ro isi propune sa raspunda acestei nevoi a pacientilor de a putea comunica oricand cu medicul lor, de a pune intrebari si a primi raspunsuri chiar si in afara programului clasic de consultatii. Potrivit studiilor, aproximativ 70% dintre vizitele la un spital sau la o clinica offline, pentru generarea unui diagnostic si a unei conduite medicale, ar putea fi mijlocite de tehnologie, deci evitate.
De asemenea, daca ne uitam pe Internet, pe forumuri, observam ca sunt sute de oameni care cauta online raspunsuri la diverse probleme medicale. Vrem sa evitam ca acesti oameni, care de cele mai multe ori nu au suportul unui cadru medical specializat, sa ajunga sa se trateze dupa ureche”, a declarat dr. Mihai Rascu, fondatorul SpitalOnline.ro.
Medicii SpitalOnline.ro ofera sprijin instant si consiliere permanenta pentru urgente minore, interpretari de analize, diagnostice prezumtive, precum si tratament medical de prima intentie. De asemenea, acestia pot elibera adeverinte valabile in orice tara din Uniunea Europeana, retete, trimiteri si scutiri medicale.
Cum functioneaza platforma de spital online
Pentru ca un pacient sa intre in legatura cu medicul, acesta trebuie sa urmeze cativa pasi simpli. Dupa crearea unui cont pe site, pacientul selecteaza specialitatea medicala dorita si consulta lista medicilor. Printr-un icon specific, poate vedea care dintre medici sunt online si care nu.
Daca medicul dorit nu este online la momentul respectiv, pacientul se poate programa pentru o consultatie ulterioara sau poate accesa unul dintre medicii disponibili. Inainte de a intra in legatura cu medicul, pacientul va efectua plata online, iar apoi va beneficia de un consult prin chat – care poate fi text, audio si/sau video.
In plus, pacientul ii poate trimite medicului fisiere in orice format (copii ale analizelor medicale si altele), iar fiecare utilizator va dispune de un dosar personal si confidential, la care vor avea acces doar acesta si medicul sau.
Platforma dispune de 30 de specialitati medicale si 150 de medici
Pentru medici, SpitalOnline.ro reprezinta o oportunitate de promovare si de extindere a bazei de pacienti. Fondatorii estimeaza ca la un an de la lansare vor colabora cu aproximativ 400 de medici pe luna, atat medici romani care profeseaza in tara si in strainatate, cat si medici straini. Proiectul se bucura deja de sustinerea unor specialisti din Marea Britanie.
„Am fost extrem de entuziasmat de ideea acestui proiect. Este cu adevarat un demers curajos si avangardist, care prezice viitorul interactiunii digitalizate medic-pacient. In Marea Britanie exista cateva tentative similare, insa nu este vorba despre platforme de sine statatoare, ci de clinici online care reprezinta extensii ale clinicilor offline si care nu dispun de un numar atat de mare de medici. Sunt bucuros sa ma pot implica in acest proiect si sa vin in sprijinul pacientilor SpitalOnline. Suntem in discutii si cu alti colegi din Marea Britanie care doresc sa ofere consultatii online.”, afirma dr. Umer Butt, Senior Knee and Arthroscopic Shoulder Surgeon in cadrul CircleBath Londra, un spital privat de top, parte a celui mai mare parteneriat medical public-privat din Marea Britanie.
Fondatorii SpitalOnline.ro isi propun ca, in timp, sa construiasca o retea nationala de medici colaboratori si sa isi extinda parteneriatele internationale catre alte tari din Europa, dar si din America Centrala si de Sud. La nivel de venituri, acestia estimeaza ca vor ajunge la aproximativ 180.000 de euro in primul an de la lansare.
Costul unei consultatii este sub media celor din sistemul privat traditional – 85 de lei, respectiv 50 de lei pentru abonati. Costul abonamentului este de 190 lei/ an.
Despre SpitalOnline.ro
SpitalOnline.ro este prima platforma de live chat medic-pacient din Europa, prin intermediul careia pacientii au acces instant si nonstop la 30 de specialitati medicale si 150 de medici. Prin intermediului chat-ului – text, audio sau video, pacientii primesc consiliere imediata pentru orice problema medicala, precum si recomandari de tratament, retete, scutiri si adeverinte medicale. Pacientii pot intra in dialog atat cu medici romani, de pe teritoriul intregii tari, cat si cu specialisti straini.
Printre specialitatile medicale disponibile in prezent se numara: alergologie, boli infectioase, cardiologie, dermatovenerologie, diabet si nutritie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, medicina de familie, medicina generala, medicina interna, medicina sportiva, nefrologie, neurologie, oftalmologie, oncologie, ORL, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, psihologie, reumatologie, stomatologie, urologie.
Pentru mai multe informatii, vizitati:
D-le Stefan,
Cred ca este vorba de o retea internationala sau nationala, cel putin, de medici care isi aduc aportul pe acest website. Mie personal mi se pare util, mai ales pentru o a doua opinie medicala. Poti transmite eventualele documente medicale pe care le detii (radiografii, analize etc.) si primesti un raspuns din partea unui specialist.
Pingback: Un grup de medici romani au lansat primul Spital Online din Europa
Sa nu stergeti articolul, de mult nu am mai ras asa bine. Astia patru au convins 150 de medici sa participe la asa ceva? Bravos , halal deontologie, etica, ; de fapt cred ca e penal.