Continutul total de zaharuri din cerealele Nestlé FITNESS® Original a fost redus la 11,8g per 100g de cereale, respectiv 3,5g continut de zaharuri pentru o portie de 30g (portia de 30g definita in 2008 de European Breakfast Cereal Association – CEEREAL). Principalele ingrediente care au inlocuit continutul de zahar eliminat sunt graul integral si orezul, care reprezinta 94,2% din totalul produsului.
“Nestlé Cereale Mic Dejun si-a asumat angajamentul ferm de a aduce imbunatatiri nutritionale ca parte a eforturilor sale constante de a oferi un mic dejun sanatos, care ar trebui sa reprezinte aproximativ 20% din totalul caloriilor zilnice. In acest sens, Nestlé vine in intampinarea consumatorilor sai reducand cantitatea de zaharuri, dar pastrand acelasi gust”, a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager, Nestlé Cereale Mic Dejun Romania.
150 de consumatori de cereale Nestlé FITNESS® au raspuns in cadrul unui sondaj ca prefera noua reteta la fel de mult ca pe cea anterioara, avand acelasi gust delicios ca inainte. Pentru a mentine acelasi gust unic, cantitatea de zahar a fost redusa pentru baza retetei, insa mentinuta in principal in stratul exterior al fulgilor. Cum acesta din urma este primul in contact cu papilele gustative, este si cel care ofera cel mai mult perceptia de dulce.
Cerealele Nestlé FITNESS® reprezinta o optiune pentru micul dejun cu un continut ridicat de carbohidrati complecsi, fiind bogat in fibre si cereale integrale si, nu in ultimul rand, o sursa de vitamine si minerale. Noul produs Nestlé FITNESS® ofera in continuare acelasi continut semnificativ de nutrienti, precum fier si calciu.
Pentru mai multe informatii:
https://nestle-fitness.com/ro/articol/noutati-importante-despre-fitness