Cu aceasta supa de chili, vedeta a reusit sa-i impresioneze pe cei trei Chefi din juriul show-ului culinar MasterChef. „Asa cum v-am promis, va prezint reteta de supa de chili cu carne de vita, cu care i-am impresionat pe cei trei Chefi, cu ocazia editiei speciale MasterChef de 1 decembrie”, a marturisit Dana Rogoz pe blogul oficial.
Ingrediente
1 kg carne de vita (antricot scrie la reteta, dar Dana a folosit si pulpa) tocata
3 cepe galbene mari, tocate marunt
8 catei de usturoi, tocati
5 linguri ulei de floarea soarelui
1 ardei iute (nu e obligatoriu, caci va fi suficient praf de chili)
2 linguri chimen uscat
1 lingura oregano uscat
2 lingurite de seminte de coriandru uscate
1 lingura praf de chili
1 cutie de bere
2 – 3 cani cu supa clara de vita, in functie de cat de groasa vrei sa fie supa
875 g bulion de rosii
1 conserva fasole rosie fiarta (cam 400 g)
1 conserva fasole alba fiarta (tot cam 400 g)
Sare
Mod de preparare
- Pune o tigaie incapatoare pe foc potrivit spre tare si incinge o lingura de ulei.
- Adauga jumatate din cantitatea de carne de vita si caleste, amestecand din cand in cand, pana se rumeneste, aproximativ 7 minute.
- Pune carnea intr-o strecuratoare, plasata deasupra unui castron, ca sa se elimine grasimea.
- Repeta procedeul cu inca o lingura de ulei si cu carnea ramasa. Scurge-o si da-o deoparte.
- Intr-o oala mare, pusa pe foc moderat, incinge cele 3 linguri de ulei ramase.
- Adauga ceapa si caleste-o, pana cand se inmoaie, cam 5 minute.
- Pune usturoiul si mai lasa la calit un minut.
- Adauga ardeiul iute (curatat de seminte si tocat marunt), chimenul, oregano, coriandrul si praful de chili, amestecand bine pana la omogenizare, aproximativ 1 minut.
- Varsa in oala carnea strecurata, berea, supa si bulionul, lasandu-se sa fiarba incet, cu capacul pus, aproximativ 45 de minute. Amesteca din cand in cand.
- Pune fasolea (atat cea rosie, cat si cea alba) si continua fierberea, cu oala descoperita, aproximativ 7 minute.
- Sareaza supa de chili dupa gust si serveste-o cu putina smantana si verdeata proaspata deasupra (Dana Rogoz recomanda ceapa verde tocata marunt).
Articole recomandate:
Clatite banatene, o reteta de la Dana Rogoz